Έχασε το δαχτυλίδι της στις ΗΠΑ, βρέθηκε σε δάσος στη Φινλανδία έπειτα από 47 χρόνια

Έχασε το δαχτυλίδι της στις ΗΠΑ, βρέθηκε σε δάσος στη Φινλανδία έπειτα από 47 χρόνια Facebook Twitter
Η Ντέμπρα ΜακΚένα έχει ξανά στα χέρια της το δαχτυλίδι, έπειτα από 47 χρόνια (Πηγή φωτό Bangor Daily News)
0

Ένα αναμνηστικό δαχτυλίδι αποφοίτησης, που είχε χαθεί στο Πόρτλαντ το 1973, βρέθηκε σε δάσος στη Φινλανδία, έπειτα από 47 χρόνια.

Η Ντέμπρα ΜακΚένα είχε ξεχάσει πια το δαχτυλίδι που είχε χάσει, όταν το εντόπισε ένας Φινλανδός, θαμμένο μέσα σε πάρκο με δάσος. Το δαχτυλίδι ανήκε στον σύζυγο της 63χρονης Αμερικανίδας, Σον. Οι δυο τους έβγαιναν μαζί από τα σχολικά χρόνια τους και ήταν παντρεμένοι για 40 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του το 2017.

Προτού φύγει για το κολέγιο, ο Σον της είχε χαρίσει το δαχτυλίδι αποφοίτησής του από το λύκειο. Όμως, εκείνη το ξέχασε σε ένα μαγαζί. Η ΜακΚένα δάκρυσε από συγκίνηση την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ξαναπήρε στα χέρια της το δαχτυλίδι, έπειτα από 47 χρόνια.

Τον προηγούμενο μήνα η φιλανδική εφημερίδα Ilta-Sanomat είχε γράψει για τον Μάρκο Σααρίνεν που βρήκε ένα δαχτυλίδι, χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή μετάλλων στην Κααρίνα, μια μικρή πόλη στη νοτιοδυτική Φινλανδία. Αρχικά χάρηκε, επειδή συνήθως βρίσκει καπάκια από μπουκάλια, ή άλλα σκουπίδια.

Έχασε το δαχτυλίδι της στις ΗΠΑ, βρέθηκε σε δάσος στη Φινλανδία έπειτα από 47 χρόνια Facebook Twitter

Όμως, μόλις το κοίταξε καλύτερα, είδε ότι πάνω στο δαχτυλίδι ήταν χαραγμένο το όνομα ενός σχολείου. Ο Σααρίνεν αποφάσισε λοιπόν να κάνει μια καλή πράξη και να βρει τον ιδιοκτήτη του δαχτυλιδιού. Επικοινώνησε με τον σύλλογο των αποφοίτων και έμαθε ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης, αφού στο δαχτυλίδι ήταν χαραγμένη η ημερομηνία αποφοίτησης (1973) και τα αρχικά του Σον ΜακΚένα. Έτσι, το έστειλε ταχυδρομικά.

«Είναι πολύ συγκινητικό ότι σε αυτόν τον κόσμο της αρνητικότητας υπάρχουν τίμιοι άνθρωποι που κάνουν μια προσπάθεια. Υπάρχουν καλοί άνθρωποι στον κόσμο και χρειαζόμαστε περισσότερους τέτοιους», είπε η συγκινημένη Ντέμπρα ΜακΚένα, σύμφωνα με την Bangor Daily News.

Όσο το πώς βρέθηκε στη Φινλανδία το δαχτυλίδι, αποτελεί ένα μυστήριο. Ο Σον ΜακΚένα είχε εργαστεί για ένα διάστημα στη χώρα, αλλά πολύ μακριά από την πόλη Κααρίνα. Και επιπλέον, είχε πάει στη Φινλανδία δύο δεκαετίες μετά την απώλεια του δαχτυλιδιού.

Με πληροφορίες από τον Guardian

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πενέλοπε Κρουζ νόμισε ότι θα πεθάνει στα γυρίσματα του νέου queer έπους των Los Javis

Πολιτισμός / Η Πενέλοπε Κρουζ νόμισε ότι θα πεθάνει στα γυρίσματα της νέας της ταινίας

Στις Κάννες, η Πενέλοπε Κρουζ αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε για πιθανό ανεύρυσμα στον εγκέφαλο λίγο πριν γυρίσει τις μουσικές σκηνές της στο «La Bola Negra», την ταινία των Los Javis που απέσπασε ένα από τα πιο θερμά χειροκροτήματα του φεστιβάλ.
THE LIFO TEAM
Όταν ο Μπραντ Πιτ σταμάτησε την κάμερα και ο Ταραντίνο του είπε: «Θα τελειώσεις από αυτή τη δουλειά»

Πολιτισμός / Όταν ο Μπραντ Πιτ σταμάτησε την κάμερα και ο Ταραντίνο του είπε: «Θα τελειώσεις από αυτή τη δουλειά»

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Dernsie» που παρουσιάστηκε στις Κάννες, ο Bruce Dern θυμήθηκε ένα περιστατικό από τα γυρίσματα του «Once Upon a Time… in Hollywood», όταν ο Brad Pitt σταμάτησε την κάμερα μετά από έναν αυτοσχεδιασμό και ο Quentin Tarantino αντέδρασε έντονα.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε στα 100: η ψυχική υγεία πίσω από τον μύθο

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε δεν επιστρέφει μόνο ως εικόνα: στα 100 της, φωτίζεται η ψυχική της κληρονομιά

Εκατό χρόνια μετά τη γέννησή της, η Μέριλιν Μονρόε δεν επιστρέφει μόνο ως εικόνα. Ένα νέο πρόγραμμα στο Mount Sinai φωτίζει τη σχέση της με την ψυχική υγεία, το τραύμα και την ανάγκη φροντίδας πίσω από τη λάμψη του μύθου της.
THE LIFO TEAM
«Αρνούμαι να είμαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας στη δική μου γη»: Η νικήτρια του Booker μιλά για την Ταϊβάν

Πολιτισμός / «Αρνούμαι να είμαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας στη δική μου γη»: Η νικήτρια του Booker μιλά για την Ταϊβάν

Η Γιανγκ Σουάνγκ-ζι, που μόλις κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Booker με το «Taiwan Travelogue», μιλά για την απειλή του Πεκίνου, την ταϊβανέζικη ταυτότητα, την queer επιθυμία και τη λογοτεχνία που δεν μπορεί να μείνει μακριά από την πολιτική
THE LIFO TEAM
Ο Ντέρεκ Τζάκομπι για το AIDS, τα 87 του χρόνια και τον Ντάνιελ Κρεγκ: «Πήγα στο κρεβάτι μαζί του δύο φορές»

Πολιτισμός / Ο Ντέρεκ Τζάκομπι για το AIDS, τα 87 του χρόνια και τον Ντάνιελ Κρεγκ: «Πήγα στο κρεβάτι μαζί του δύο φορές»

Με αφορμή το «Moss and Freud», όπου υποδύεται τον Λούσιαν Φρόιντ, ο 87χρονος Ντέρεκ Τζάκομπι μιλά για το AIDS, τα γηρατειά, τον σύζυγό του Ρίτσαρντ Κλίφορντ και τον Ντάνιελ Κρεγκ.
THE LIFO TEAM
Η Ρόζαμουντ Πάικ λέει ότι απόλαυσε να «αντικειμενοποιεί» άνδρες στη νέα της ταινία

Πολιτισμός / Η Ρόζαμουντ Πάικ λέει ότι απόλαυσε να «αντικειμενοποιεί» τους άνδρες στη νέα της ταινία

Στο «Ladies First», που κάνει πρεμιέρα στο Netflix, η Ρόζαμουντ Πάικ ζει σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες έχουν την εξουσία και οι άνδρες υφίστανται τα στερεότυπα. Η ίδια δηλώνει ότι το διασκέδασε και αγκαλιάζει τον τίτλο της «lesbian icon».
THE LIFO TEAM
Πέθανε άνθρωπος που αποκάλυψε τη μεγαλύτερη ντροπή του Βρετανικού Μουσείου

Πολιτισμός / Πέθανε ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη μεγαλύτερη ντροπή του Βρετανικού Μουσείου

Συγκρίνοντας εικόνες ονλάιν, από το σπίτι του σε ένα νησάκι της Δανίας, αποκάλυψε ότι ένας επιμελητής του Μουσείου είχε κλέψει και μεταπωλήσει πάνω από 1.000 θησαυρούς του, κυρίως Ελληνικούς και Ρωμαϊκούς.
THE LIFO TEAM
Η Lupita Nyong’o για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν: «Το καστ μας αντιπροσωπεύει τον κόσμο»

Πολιτισμός / Η Λουπίτα Νιόνγκο για την «Οδύσσεια» του Νόλαν: «Το καστ μας αντιπροσωπεύει τον κόσμο»

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, που υποδύεται την Ωραία Ελένη και την Κλυταιμνήστρα στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, απάντησε στην ακροδεξιά κριτική για το casting της, λέγοντας ότι δεν σκοπεύει να σπαταλήσει τον χρόνο της απαντώντας.
THE LIFO TEAM
Η Kristina Rozhkova φωτογραφίζει μια γενιά που έφτιαξε παραμύθια για να μη φοβάται

Πολιτισμός / Η Kristina Rozhkova φωτογραφίζει μια γενιά που έφτιαξε παραμύθια για να μη φοβάται

Στο Unbewitched, η Ρωσίδα φωτογράφος Kristina Rozhkova καταγράφει νέους ανθρώπους που ζουν ανάμεσα στην πολιτική ασφυξία, την καταστολή, την εξορία και την ανάγκη να επινοήσουν άλλους κόσμους.
THE LIFO TEAM
Η Nancy Honey φωτογραφίζει τη στιγμή που ένα κορίτσι αρχίζει να κοιτάζει τον εαυτό του

Πολιτισμός / Η Nancy Honey φωτογραφίζει τη στιγμή που ένα κορίτσι αρχίζει να κοιτάζει τον εαυτό του

Με αφορμή την αναδρομική της έκθεση στο Λονδίνο, η cult φωτογράφος Nancy Honey μιλά για τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, για το γυναικείο σώμα ως εικόνα προς κατανάλωση και για τη χαρά ως μια πολύ σοβαρή υπόθεση.
THE LIFO TEAM
Η Louis Vuitton ξαναφέρνει τον Κιθ Χάρινγκ στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Louis Vuitton ξαναφέρνει τον Κιθ Χάρινγκ στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη, ο Νικολά Γκεσκιέρ έστησε μια επίδειξη Louis Vuitton πάνω στην πιο γοητευτική αντίφαση της πόλης: την παλιά αριστοκρατική λάμψη της Frick Collection και την ενέργεια του Κιθ Χάρινγκ, του καλλιτέχνη που έκανε το μετρό, τον δρόμο και την queer μνήμη μέρος της ποπ ιστορίας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ