Η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ομαδική εικονική έκθεση «Carnival – Behind the masks» έως τις 22 Μαρτίου 2021.

 

Η ομαδική έκθεση «Carnival – behind the masks» επιχειρεί να μεταφέρει την ατμόσφαιρα του καρναβαλιού, την εορταστική διάθεση, το γκροτέσκο, την έκπληξη και το στοιχείο της μεταμφίεσης που παραδοσιακά συνοδεύουν τις Απόκριες.

 

Αυτή η χρονιά είναι διαφορετική, με τη μάσκα να έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και από αποκριάτικο αξεσουάρ συνδεδεμένο με την διασκέδαση και το παιχνίδι να έχει πλέον επενδυθεί και με έναν επιτακτικό ρόλο ζωτικής σημασίας. Η έκθεση αυτή λειτουργεί ως υπενθύμιση του πνεύματος του καρναβαλιού, κινούμενη στο κατά Μπαχτίν πλαίσιο μιας εορταστικής, καλλιτεχνικής απελευθέρωσης από την σημερινή πιεστική κοινωνική συνθήκη. 

 

Ακολουθώντας το καρναβαλικό πνεύμα και σε πρωτότυπο διάλογο με τα νέα έργα των καλλιτεχνών, παρουσιάζονται και μία σειρά παλαιότερων έργων του Γιάννη Μόραλη, ειδικά φιλοτεχνημένα για το αποκριάτικο πάρτι στην οικία του Μαρίνου Καλλιγά στην Κηφισιά το 1952, δύο σχέδια του Μίνωα Αργυράκη από το 1972 που βρισκόταν στο Παρίσι, και τέλος έναν φορητό δίσκο του Σπύρου Βασιλείου με την παράσταση «Το καρναβάλι στην Αθήνα»(1981).

 

Παράλληλα με την έκθεση, κάποιοι από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν με ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους χάρτινες αποκριάτικες μάσκες, το σύνολο των οποίων συγκεντρώθηκε υπό την μορφή μίας συλλογικής πολυφωνικής εγκατάστασης στη γκαλερί.

 

Καλλιτέχνες: Μίνως Αργυράκης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Σπύρος Βασιλείου, Ειρήνη Κανά, Ελένη Κρίκκη, Αντώνης Κυριακούλης, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Θανάσης, Λάλας, Χάρης Λάμπερτ, Τάσος Μαντζαβίνος, Στέλλα Μελετοπούλου, Άγγελος Μεργές, Γιάννης Μόραλης, Ντίμη Μπιτσάκου, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Δημήτρης Ντόκος, Τάσος Παυλόπουλος, Βασίλης Πέρρος, Στάθης Πετρόπουλος, Βίκη Σταματοπούλου, Αμαλία Σωτηροπούλου, Γιώργος Χαδούλης, Patrick Rubinstein, Marwan Chamaa

 

Μπορείτε να δείτε την έκθεση εδώ

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr