Ένα νέο ντοκιμαντέρ ετοίμασαν οι New York Times σχετικά με τη δικαστική διαμάχη μεταξύ της Britney Spears και του πατέρα της, Jamie Spears, που αυτήν τη στιγμή θεωρείται ο νόμιμος κηδεμόνας της και ελέγχει ολόκληρη την περιουσίας της.

 

Ο τίτλος του φιλμ, που θα κάνει πρεμιέρα στις 5/2 στο FX και το Hulu, θα είναι Framing Britney Spears και θα κάνει μια αναδρομή στην καριέρα της ποπ σταρ και την άνοδο της προς την κορυφή μέχρι τους αγώνες της με την ψυχική υγεία και τη νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική για πέντε ημέρες το 2008. Παράλληλα, θα εξετάσει το κίνημα #FreeBritney που προσπαθεί να βοηθήσει την Britney να κερδίσει την ανεξαρτησία της.

 

Από το 2008 η Britney Spears βρίσκεται κάτω από την πλήρη νομική κηδεμονία του 68χρονου πατέρα της, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες της τις επαγγελματικές, οικονομικές και προσωπικές αποφάσεις. Η απόφαση είχε παρθεί τότε με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της τότε ευαίσθητης κατάστασής της. Αν και αρχικά θα έπρεπε να έχει ισχύ για έναν χρόνο, δηλαδή ως το 2009, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, 11 χρόνια μετά. Η υπόθεση δεν ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό για πολλά χρόνια μέχρι που το κίνημα από τους φαν της τη δημοσιοποίησε.

 

«Είναι αηδιαστικός ο τρόπος που τη μεταχειρίστηκαν» λέει ένας συνεντευξιαζόμενος στο τρέιλερ. «Γιατί ο πατέρας της αποφασίζει γι’ αυτήν;» αναφέρει ένας άλλος.

 

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας δικαστής αρνήθηκε να απομακρύνει τον Jamie Spears από τον ρόλο του ως κηδεμόνα, με την Britney να δηλώνει ότι δεν θα δίνει πλέον συναυλίες, αν ο πατέρας της συνεχίσει να ελέγχει την καριέρα της.

 

Παρόλα αυτά ο πατέρας της είπε στο CNN ότι: «Όταν ένα μέλος της οικογένειας σου χρειάζεται ειδική φροντίδα και προστασία, οι οικογένειες πρέπει να ανταποκρίνονται, όπως έχω κάνει εγώ τα τελευταία 12 χρόνια για να προστατεύσω την Britney που την αγαπώ χωρίς όρους. Θα συνεχίσω να της παρέχω αγάπη αλλά και προστασία ενάντια σε εκείνους που δρουν με βάση τα συμφέροντά τους και επιδιώκουν να βλάψουν εκείνη και την οικογένεια μου».

 

Υποτίθεται ότι το καθεστώς επιτροπείας θα παραμείνει για έναν μήνα ακόμη αλλά ένας πρώην μάνατζερ της είπε ότι μπορεί να διαρκέσει μέχρι την υπόλοιπη ζωή της.

 

 

Framing Britney Spears trailer

 

Με στοιχεία από Dazed.