Βρετανία: Ο Εντ Σίραν «έβαλε» 28 εκατ. στα δημόσια ταμεία- Ο μουσικός που πληρώνει τους περισσότερους φόρους

Βρετανία: Ο Εντ Σίραν «έβαλε» 28 εκατ. στα δημόσια ταμεία- Ο μουσικός που πληρώνει τους περισσότερους φόρους Facebook Twitter
EPA
0

Ο Εντ Σίραν, οι Queen και η Αντέλ έχουν συνεισφέρει περισσότερα από 50 εκατομμύρια λίρες στα δημόσια ταμεία της Βρετανίας, με τους φόρους που πληρώνουν, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Ο Σίραν, που σε λίγες εβδομάδες κλείνει τα 30, πληρώνει τους περισσότερους φόρους μεταξύ των μουσικών, σύμφωνα με τη λίστα των Sunday Times, καθώς ο σχετικός «λογαριασμός» ανέρχεται σε 28,2 εκατομμύρια λίρες.

Περίπου 7 εκατομμύρια κατέβαλε το 2019 ως εταιρικό φόρο η εταιρεία που διαχειρίζεται τις μουσικές πωλήσεις του. Επίσης του κατέβαλε μέρισμα 10 εκατ., που υπόκειται σε φόρο 3,8 εκατομμυρίων. Αλλά τα 17,4 εκατομμύρια στον φορολογικό λογαριασμό του αφορούν τα κέρδη από την παγκόσμια περιοδεία που έκανε από το 2017 έως το 2019.

Η καταβολή φόρων δεν είναι μια εμπειρία που απολαμβάνει η Αντέλ. Κάποτε είπε ότι ήταν «έτοιμη να πάω να αγοράσω όπλο και να ανοίξω πυρ» όταν άνοιξε τη φορολογική δήλωση μετά το πρώτο άλμπουμ της στα 19 της.

«Αν και χρησιμοποιώ το εθνικό σύστημα υγείας, δεν μπορώ πλέον να χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα τρένα πάντα καθυστερούν, τα περισσότερα δημόσια σχολεία είναι σκ@@α και πρέπει να σου δώσω 4 εκατομμύρια λίρες, το διασκεδάζεις;», δήλωνε το 2011 στο περιοδικό Q.

Τα μερίσματα από τις δύο εταιρείες της το 2019 υπόκεινται σε φόρο 1,8 εκατομμυρίων λιρών, ενώ άλλες απολαβές ανεβάζουν τον λογαριασμό της σε 2,8 εκατομμύρια.

Τα δημόσια ταμεία ενισχύθηκαν σημαντικά και από τα απροσδόκητα έσοδα της ταινίας του 2018 «Bohemian Rhapsody». Τα κέρδη τα εισέπραξε η Queen Productions και πέρα από τον εταιρικό φόρο των 5,6 εκατομμυρίων λιρών για το 2019, οι φόροι για τα μερίσματα που καταβλήθηκαν εκείνη τη χρονιά ανεβάζουν τη συνεισφορά του συγκροτήματος στα δημόσια ταμεία στα 13 εκατομμύρια λίρες.

Σχεδόν 4,6 εκατομμύρια φόροι σχετίζονται με δύο εταιρείες του Ρόμπι Γουίλιαμς. Επίσης η λίστα των Times περιλαμβάνει φόρο 3,5 εκατομμυρίων για εταιρείες που ανήκουν σε πρώην μέλη των Beatles ή κληρονόμους τους.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ