Βρετανία: Ο Εντ Σίραν «έβαλε» 28 εκατ. στα δημόσια ταμεία- Ο μουσικός που πληρώνει τους περισσότερους φόρους

Βρετανία: Ο Εντ Σίραν «έβαλε» 28 εκατ. στα δημόσια ταμεία- Ο μουσικός που πληρώνει τους περισσότερους φόρους Facebook Twitter
EPA
0

Ο Εντ Σίραν, οι Queen και η Αντέλ έχουν συνεισφέρει περισσότερα από 50 εκατομμύρια λίρες στα δημόσια ταμεία της Βρετανίας, με τους φόρους που πληρώνουν, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Ο Σίραν, που σε λίγες εβδομάδες κλείνει τα 30, πληρώνει τους περισσότερους φόρους μεταξύ των μουσικών, σύμφωνα με τη λίστα των Sunday Times, καθώς ο σχετικός «λογαριασμός» ανέρχεται σε 28,2 εκατομμύρια λίρες.

Περίπου 7 εκατομμύρια κατέβαλε το 2019 ως εταιρικό φόρο η εταιρεία που διαχειρίζεται τις μουσικές πωλήσεις του. Επίσης του κατέβαλε μέρισμα 10 εκατ., που υπόκειται σε φόρο 3,8 εκατομμυρίων. Αλλά τα 17,4 εκατομμύρια στον φορολογικό λογαριασμό του αφορούν τα κέρδη από την παγκόσμια περιοδεία που έκανε από το 2017 έως το 2019.

Η καταβολή φόρων δεν είναι μια εμπειρία που απολαμβάνει η Αντέλ. Κάποτε είπε ότι ήταν «έτοιμη να πάω να αγοράσω όπλο και να ανοίξω πυρ» όταν άνοιξε τη φορολογική δήλωση μετά το πρώτο άλμπουμ της στα 19 της.

«Αν και χρησιμοποιώ το εθνικό σύστημα υγείας, δεν μπορώ πλέον να χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα τρένα πάντα καθυστερούν, τα περισσότερα δημόσια σχολεία είναι σκ@@α και πρέπει να σου δώσω 4 εκατομμύρια λίρες, το διασκεδάζεις;», δήλωνε το 2011 στο περιοδικό Q.

Τα μερίσματα από τις δύο εταιρείες της το 2019 υπόκεινται σε φόρο 1,8 εκατομμυρίων λιρών, ενώ άλλες απολαβές ανεβάζουν τον λογαριασμό της σε 2,8 εκατομμύρια.

Τα δημόσια ταμεία ενισχύθηκαν σημαντικά και από τα απροσδόκητα έσοδα της ταινίας του 2018 «Bohemian Rhapsody». Τα κέρδη τα εισέπραξε η Queen Productions και πέρα από τον εταιρικό φόρο των 5,6 εκατομμυρίων λιρών για το 2019, οι φόροι για τα μερίσματα που καταβλήθηκαν εκείνη τη χρονιά ανεβάζουν τη συνεισφορά του συγκροτήματος στα δημόσια ταμεία στα 13 εκατομμύρια λίρες.

Σχεδόν 4,6 εκατομμύρια φόροι σχετίζονται με δύο εταιρείες του Ρόμπι Γουίλιαμς. Επίσης η λίστα των Times περιλαμβάνει φόρο 3,5 εκατομμυρίων για εταιρείες που ανήκουν σε πρώην μέλη των Beatles ή κληρονόμους τους.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρσον MακΚάλερς: Μια νέα βιογραφία για τη «θλιβερή, ευτυχισμένη ζωή» μιας μεγάλης συγγραφέως

Πολιτισμός / Κάρσον MακΚάλερς: Μια νέα βιογραφία για τη «θλιβερή, ευτυχισμένη ζωή» μιας μεγάλης συγγραφέως

Η βιογραφία φωτίζει τη ζωή της Αμερικανίδας συγγραφέως μέσα από επιστολές, ημερολόγια, σημειώσεις και ψυχιατρικές συνεδρίες. Πολλά από τα σκηνικά αυτού του βιβλίου λειτουργούν ως μια πλούσια ιστορία της queer κουλτούρας κατά τις δεκαετίες του 1940, του '50 και του '60.
NEWSROOM
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, τα δάκρυα της Πέτρα, ένα αερικό του τραγουδιού και τα τραγούδια της Σωτηρίας

Πολιτισμός / Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, τα δάκρυα της Πέτρα, ένα αερικό του τραγουδιού και τα τραγούδια της Σωτηρίας

Η ομάδα Loxodox  με ένα αριστούργημα του Σαίξπηρ, ο Φασμπίντερ ζωντανεύει μέσα από μια ταραγμένη ηρωίδα, η Μαρία Παπαγεωργίου στην Αθήνα και η Χριστίνα Μαξούρη τραγουδά Σωτηρία Μπέλλου.
NEWSROOM
Μια έκθεση για τον Ρόμπερτ Μέιπλθορπ από τον πρώην διευθυντή της βρετανικής «Vogue»

Πολιτισμός / Μια έκθεση για τον Ρόμπερτ Μέιπλθορπ από τον πρώην διευθυντή της βρετανικής «Vogue»

Ο Έντουαρντ Ένινφουλ είναι ο επιμελητής της έκθεσης στην γκαλερί Thaddaeus Ropac για τον καλλιτέχνη με τη μεγαλύτερη επιρροή και ορόσημο της αμερικανικής αβανγκάρντ σκηνής, Ρόμπερτ Μέιπλθορπ.
NEWSROOM
Αποκαλύφθηκε μια κρυμμένη τοιχογραφία του Γκέρχαρντ Ρίχτερ

Πολιτισμός / Μια κρυμμένη τοιχογραφία του Γκέρχαρντ Ρίχτερ μόλις αποκαλύφθηκε

Το έργο προγραμματίζεται να εκτεθεί σταδιακά αφού πρόκειται για μια τοιχογραφία άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων στο φουαγιέ και στα σκαλοπάτια Γερμανικού Μουσείου Υγιεινής στη Δρέσδη.
NEWSROOM
ΕΠΕΞ Η συναρπαστική ζωή της Λίζα Πόντι και τα σχέδιά της που θα δούμε στην Αθήνα

Εικαστικά / Η συναρπαστική ζωή της Λίζα Πόντι και τα σχέδιά της που θα δούμε στην Αθήνα

Ακολουθώντας το μότο της ζωής της «δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά», η κόρη του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα και εκδότη Τζίο Πόντι έκανε σχέδια που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην γκαλερί The Breeder.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ