BAFTA 2024- Oppenheimer: Ο Κρίστοφερ Νόλαν ευχαρίστησε όσους αγωνίστηκαν για τον πυρηνικό αφοπλισμό

BAFTA 2024- Oppenheimer: Ο Κρίστοφερ Νόλαν ευχαρίστησε όσους αγωνίστηκαν για τον πυρηνικό αφοπλισμό Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Κρίστοφερ Νόλαν αναγνώρισε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για τον πυρηνικό αφοπλισμό στην ομιλία του, στην 77η τελετή απονομής των BAFTA 2024. 

Ο Άγγλος σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία «Oppenheimer» για τον Ρόμπερτ Τζ. Οπενχάιμερ, τον Αμερικανό φυσικό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της ατομικής βόμβας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Νόλαν ανέβηκε στην σκηνή του Royal Festival Hall στο Λονδίνο για να παραλάβει το βραβείο του και αναφέρθηκε στο τέλος της ταινίας του, στο οποίο ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας εκφράζει τον φόβο ότι το έργο του μπορεί να μην έσωσε τον κόσμο, αλλά να επιτάχυνε το τέλος του. «Θέλω απλώς να πω ότι η ταινία μας τελειώνει με αυτό που πιστεύω ότι ήταν απαραίτητο, μια δραματικά νότα απόγνωσης» είπε.

«Αλλά στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν όλων των ειδών άτομα και οργανώσεις που έχουν αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και σκληρά για να μειώσουν τον αριθμό των πυρηνικών όπλων στον κόσμο» υπογράμμισε ο Κρίστοφερ Νόλαν. «Αποδεχόμενος αυτό το βραβείο, θέλω απλώς να αναγνωρίσω τις προσπάθειές τους και να επισημάνω ότι επέδειξαν την αναγκαιότητα και τις δυνατότητες των προσπαθειών για ειρήνη» συμπλήρωσε.

Ο Άγγλος σκηνοθέτης είπε επίσης ότι ήταν «απίστευτη τιμή που επέστρεψε στην πατρίδα και βραβεύθηκε με BAFTA, στην αίθουσα, στην οποία η μητέρα και ο πατέρας του τον έσερναν για να έχει επαφή με τον πολιτισμό. Κάποια από αυτά έμειναν. Ξαφνικά μου έρχεται στο μυαλό ο μικρότερος αδερφός μου με κέρδισε εδώ με διαφορά περίπου 40 χρόνων, όχι επειδή κέρδισε ποτέ ένα BAFTA, αλλά επειδή ήταν μέρος της χορωδίας των χιονονιφάδων στον «Καρυοθραύστη» πριν από πολλά χρόνια».

«Έχω τόσους πολλούς ανθρώπους να ευχαριστήσω γι' αυτό. Ένα απίστευτο καστ με επικεφαλής τον ασύγκριτο, ατρόμητο Κίλιαν Μέρφι — ευχαριστώ Κίλιαν, ευχαριστώ όλους τους άλλους, ένα απίστευτο συνεργείο, πολλοί από εσάς αναγνωρίστηκαν από τα BAFTA με υποψηφιότητες απόψε».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ