Αρίθα Φράνκλιν: Στο «φως» για πρώτη φορά σόλο εκδοχή του Never Gonna Break My Faith

Αρίθα Φράνκλιν: Στο «φως» για πρώτη φορά σόλο εκδοχή του Never Gonna Break My Faith Facebook Twitter
ΕPA
0

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο της Αρίθα Φράνκλιν, ο κόσμος έχει την ευκαιρία να ακούσει για πρώτη φορά μια σόλο version τραγουδιού της σπουδαίας ερμηνεύτριας.

Πρόκειται για το «Never Gonna Break My Faith», οι στίχοι του οποίου αγγίζουν φυλετικά ζητήματα. Η RCA Records της Sony έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα version την Παρασκευή, με αφορμή την «Juneteenth», την 19η Ιουνίου που στις ΗΠΑ τιμάται το τέλος της δουλείας.

Το τραγούδι αυτό είχε συμπεριληφθεί αρχικά στο σάουντρακ της ταινίας «Bobby» το 2006, για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι. Ήταν ένα ντουέτο της με την Μέρι Τζ. Μπλάιτζ και με αυτό το τραγούδι η Αρίθα Φράνκλιν είχε κερδίσει το 18ο και τελευταίο Grammy της.

 

Στη νέα εκδοχή, τραγουδά μόνο η Αρίθα Φράνκλιν- χωρίς την Μέρι Τζ. Μπλάιτζ- συνοδεία χορωδίας. Ο Κλάιβ Ντέιβις, επικεφαλής του δημιουργικού της Sony και στενός φίλος και συνεργάτης της Αρίθα Φράνκλιν χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» την ερμηνεία της. «Ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός τώρα. Η αλλαγή είναι παντού και ελπίζω ότι ο κάθε ένας μας θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να προχωρήσουμε και να κάνουμε την αλλαγή όσο πιο θετική γίνεται», συμπλήρωσε. 

«Αυτή η σόλο εκδοχή υπήρχε στον υπολογιστή μου για χρόνια και όταν άκουσα ότι ο Κλάιβ ετοιμάζει ταινία για τη ζωή της Αρίθα, του την έστειλα. Ο κόσμος δεν είχε ακούσει την πλήρη ερμηνεία της και έπρεπε να ακουστεί», δήλωσε ο Μπράιαν Άνταμς, που έγραψε το τραγούδι μαζί με τους Αντρέα Ρεμάντα και Έλιοτ Κένεντι. «Χαίρομαι τόσο που δημοσιοποιήθηκε τώρα, ο κόσμος το χρειάζεται αυτό, αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο Άνταμς.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ADD Festival παρουσιάζει το ACADDEMIA

Πολιτισμός / ACADDEMIA: Ξεκινούν στην Αθήνα οι δράσεις του νέου προγράμματος για τη σύγχρονη κουλτούρα

Ένα πλούσιο διαθεματικό, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δράσεων για την σύγχρονη κουλτούρα και τους ανθρώπους της σε διάφορες τοποθεσίες στην Αθήνα από τις 21 έως τις 25 Μαΐου.
THE LIFO TEAM
Το Ιδρυμα Nobel επέστρεψε στην Ελλάδα ένα χρυσό μυκηναϊκό δαχτυλίδι

Πολιτισμός / Το Ίδρυμα Nobel επέστρεψε στην Ελλάδα ένα χρυσό μυκηναϊκό δαχτυλίδι

Κατά την περίοδο της Κατοχής και της Ιταλοκρατίας στα Δωδεκάνησα, το δαχτυλίδι εκλάπη από το Μουσείο, μαζί με εκατοντάδες αρχαιότητες, στην πλειονότητά τους νομίσματα και κοσμήματα, που ακόμα αγνοούνται.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ