Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι με τόνους αλεύρι, φούμο και live στο ABC News

Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι με τόνους αλεύρι, φούμο και live στο ABC News Facebook Twitter
Φωτογραφία 2023: Eurokinissi
0

Τα αλευρομουτζουρώματα, ένα έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα στο Γαλαξίδι μεταδόθηκε φέτος και απευθείας από το ABC News.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ABC News είχε μέσω της σελίδας του στο facebook το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας απευθείας μετάδοση επί περίπου μισή ώρα από τα αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι. Χιλιάδες φίλοι της σελίδας σε όλο τον κόσμο και ιδίως στις ΗΠΑ είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από το έθιμο που αναβιώνει στην πόλη κάθε χρόνο, ενώ ο τίτλος του θέματος πληροφορούσε: «Γλεντζέδες ρίχνουν πολύχρωμο αλεύρι σε παραδοσιακό ελληνικό καρναβάλι».

Το βίντεο της απευθείας μετάδοσης του ABC News από το Γαλαξίδι

Τα αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι είναι ένα έθιμο που χάνεται στον χρόνο, καθώς Γαλαξιδιώτες και χιλιάδες επισκέπτες κατεβαίνουν στην αγορά, όπου γίνεται το «μουντζούρωμα» και το «αλεύρωμα», με φούμο και αλεύρι αντίστοιχα. Τόνοι από αλεύρι και φούμο εκτοξεύονται προς κάθε έναν που βρίσκεται εκεί, προς κάθε κατεύθυνση και σύντομα όλοι καταλήγουν αλευρωμένοι από την κορυφή ως τα νύχια και βαμμένοι μέσα μια πολύχρωμη πόλη. 

Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι με τόνους αλεύρι, φούμο και live στο ABC News Facebook Twitter
To ABC News μετέδωσε απευθείας εικόνες από τα αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι
Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι με τόνους αλεύρι, φούμο και live στο ABC News Facebook Twitter
To ABC News μετέδωσε απευθείας εικόνες από τα αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ