Τσακαλώτος: Υπάρχουν πράγματα στη συμφωνία που θα στεναχωρήσουν τον ελληνικό λαό

Τσακαλώτος: Υπάρχουν πράγματα στη συμφωνία που θα στεναχωρήσουν τον ελληνικό λαό Facebook Twitter
Menelaos Myrillas/ SOOC
9

Για συμφωνία σε όλους τους βασικούς πυλώνες έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλωτος μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχουν πράγματα στη συμφωνία που θα στεναχωρήσουν τον ελληνικό λαό.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσακαλώτος, «υπάρχουν συμβιβασμοί, υπάρχουν πράγματα που δεν θα μας ικανοποιούν και πράγματα που μας ικανοποιούν». Πρόσθεσε δε ότι είναι στη φύση κάθε συμφωνίας να έχει και συμβιβασμούς, «να έχει και πράγματα που θα μας στεναχωρήσουν, όχι τόσο τη διαπραγματευτική ομάδα, όσο τον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος στο τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα νομοθετηθούν τώρα, τις επόμενες εβδομάδες, και θα ισχύσουν έτσι κι αλλιώς, ενώ για τα θετικά μέτρα διευκρίνισε πως θα νομοθετηθούν επίσης τώρα και θα ισχύσουν αν και εφόσον η ελληνική οικονομία είναι εντός στόχων.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το 2019 τα θετικά μέτρα θα είναι κυρίως από τη μεριά των δαπανών και το 2020 θα είναι πιο πολύ από τη μεριά των φόρων με αλλαγές τόσο στον ΕΦΝΙΑ όσο και στον φόρο εισοδήματος.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση μετά το 2018.

Αναφερόμενος στα εργασιακά,ο κ.Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ομαδικές απολύσεις και «λοκ άουτ» ενώ επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις του 2018.

Οικονομία
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Γιατι μας εκανε τον δυσκολο 1,5 χρονο τωρα ενω τελικα τα υπεγραψαν ολα στα τεσσερα θα απαντησει; Ποσο χειροτερα ειναι τα μετρα τωρα απο οτι αν τα περναμε οταν επρεπε;
Αν θα μας μείνει κάτι από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι κάποια στιγμή θα μας βγουν τα σιωπηρά εμφράγματα που έχουμε περάσει στην περίοδό τους.Και μια αίσθηση ότι όπου νά 'ναι τελειώνουμε ευτυχισμένοι (βλέποντας και ακούγοντας Αλέξη, Σταθάκη, Τασία, Σία και Θεανώ) και έρχονται στο τέλος κάτι βλοσηροί Τσακαλώτοι και Χουλιαράκηδες και μας στερούν την κορύφωση της ευδαιμονίας. Και καρδιακοί και ανικανοποίητοι...
Μιλάει για διαπραγματετική ομάδα και για λαό, πράγματα προφανώς εντελώς ξέχωρα στο κεφάλι του. Δεν προσπαθεί καν να κρύψει ότι δεν ταυτίζεται καθόλου με τον λαό για τον οποίο υποτίθεται πως διαπραγματεύεται. Ούτως ή άλλως ο ίδιος ως διαπραγματευτής της ομάδας, πληρώνεται αδρά από τον λαό ενόσω αποτυγχάνει. Φυσικά ας μην είμαστε άδικοι, έχει δηλώσει ότι πονάει και λίγο αφού είναι αριστερός. Ως λαός οφείλουμε να τον πιστέψουμε και να πληρώνουμε τις διαπραγματεύσεις τους. Για αυτό άλλωστε δεν υπάρχουμε; Για να μπορούν αυτοί οι φτωχοδιάβολοι να ξεπουλάνε τις ψυχές τους σε τιμές κόστους;