Στο Μαξίμου ελβετική αντιπροσωπεία για τις αδήλωτες καταθέσεις

Στο Μαξίμου ελβετική αντιπροσωπεία για τις αδήλωτες καταθέσεις Facebook Twitter
1

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον υπουργό για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, θα έχει στις 12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα, Ζακ ντε Βατβίλ.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση αυτή γίνεται για τις αδήλωτες ελληνικές καταθέσεις που υπάρχουν σε ελβετικές τράπεζες. Πάντως σύμφωνα με ελβετικά δημοσιεύματα οι καταθέσεις αυτές φτάνουν σε ύψος τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, παρότι άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό.

Το Φεβρουάριο συμφωνία με την Ελβετία για άρση του τραπεζικού απορρήτου είχε υπογράψει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.  Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το σύνολο των αδήλωτων κεφαλαίων που Ιταλοί πολίτες έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 150 δισ. ευρώ, το 80% των οποίων βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες. Με τη συμφωνία που υπεγράφη, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών ελπίζει να μπορέσουν να καταλήξουν στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 6,5 δισ. ευρώ. Για να τεθεί σε ισχύ πάντως η συμφωνία χρειάζεται η επικύρωση και από τα κοινοβούλια των δύο χωρών.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ