Στη Βουλή ο προϋπολογισμός σήμερα

Στη Βουλή ο προϋπολογισμός σήμερα Facebook Twitter
0

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2014, χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα που ήδη αναχώρησε από τη χώρα μας και χωρίς στο νέο προϋπολογισμό να υπάρχει αναφορά σε μέτρα.

Στο νέο προϋπολογισμός προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα για εφέτος άνω των 700 εκατ. ευρώ, αντί των 344 εκατ. ευρώ στο προσχέδιο.

Στις 250 σελίδες του νέου προϋπολογισμού θα υπάρχουν, κατά τον ίδιο παράγοντα, «συγκεκριμένες παρεμβάσεις και συγκεκριμένα ποσά που προσδοκώνται να εισπραχθούν από αυτές». Με τις περισσότερες, πάντως, από τις παρεμβάσεις να οριστικοποιούνται ή και να τροποποιούνται, εάν απαιτηθεί, με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2014- 2017, το οποίο θα συμφωνηθεί με την τρόικα και θα ακολουθήσει τον προϋπολογισμό.

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναχωρεί σήμερα για τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ αύριο Παρασκευή, όπου η Ελλάδα δεν αναμένεται να είναι αντικείμενο συζήτησης, παρά μόνο σε ό,τι αφορά στην ελληνική προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2014.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM
IRIS ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οικονομία / IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα για όλες τις επιχειρήσεις - Τι ισχύει με πρόστιμα και όρια συναλλαγών

Η έναρξη ισχύος της υποχρέωσης μετατέθηκε από την αρχική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου στην 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος προσαρμογής στους φορείς
LIFO NEWSROOM