Σκρέκας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο «κόφτη» στα κλιματιστικά στο Δημόσιο

Σκρέκας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «κόφτη» στα κλιματιστικά στο Δημόσιο Facebook Twitter
Φωτ: Gritt Zheng on Unsplash
0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «κόφτη» στα κλιματιστικά στο Δημόσιο άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα ο κ. Σκρέκας σχολίασε ότι υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο.

«Με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη και Μάκη Βορίδη και τον Στέλιο Πέτσα σχεδιάζουμε μια σειρά μέτρων και δράσεων για να μπορέσει το δημόσιο να εξοικονομήσει ενέργεια», επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το κλιματιστικό αν το ορίσουμε στους 26 βαθμούς πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε ό, τι αφορά στην ποιότητα του αέρα και την εξοικονόμηση ενέργειας. Στο Δημόσιο θα υπάρξουν μέτρα εξοικονόμησης της ενέργειας», πρόσθεσε.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι μετά την πρώτη 1η Ιουλίου και για τα νοικοκυριά για κύριες και μη κύριες κατοικίες «χωρίς το πλαφόν των 300 κιλοβατόρων, οριζόντια, και για το επόμενο 12μηνο οι τιμές θα είναι ακόμη πιο χαμηλές».

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρχει νέο πακέτο μέτρων, ο κ. Σκρέκας απάντησε: «Από 1η Ιουλίου καταργούμε και αναστέλλουμε την ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά και βάζουμε ένα πλαφόν στην λιανική. Βάζουμε ένα πλαφόν στην αμοιβή των μονάδων στη χονδρική ανάλογα με την τεχνολογία και το πραγματικό κόστος και βάζουμε και ένα πλαφόν στην λιανική ώστε να απορροφούμε τις αυξήσεις. Αυτό θα συνεχίσει για όλο το επόμενο 12μηνο. Έχουμε δημιουργήσει ένα μόνιμο δίχτυ προστασίας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Σχολιάζοντας τις υψηλές τιμές στην βενζίνη, που πονοκεφαλιάζει τους πολίτες, ο υπουργός Ενέργειας έκανε λόγο για «μεγάλο πρόβλημα».

«Το θέμα είναι ότι για να δώσουμε μία λύση από πού θα πάρουμε τα χρήματα. Το οικονομικό επιτελείο πραγματικά προσπαθεί και διερευνά τη δυνατότητα να βρει πόρους για να στηρίξει. Αν βρεθεί και υπάρξει δημοσιονομικό περιθώριο είναι βέβαιο» ότι θα το κάνει, τόνισε.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι όταν υπάρχει περιθώριο θα στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ