Σκρέκας: 185 ευρώ αυξήθηκε το φυσικό αέριο μέσα σε έναν χρόνο

Σκρέκας: 185 ευρώ αυξήθηκε το φυσικό αέριο μέσα σε έναν χρόνο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Κατά 185 ευρώ αυξήθηκε η τιμή του φυσικού αερίου, όπως επισήμανε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά η «τιμή του ήταν στα 200 ευρώ χθες, στα 80 ευρώ πριν 2 μήνες και στα 15 ευρώ πριν έναν χρόνο. Δηλαδή από πέρσι ανέβηκε κατά 185 ευρώ.

»Δυστυχώς, η παράνομη εισβολή από τη Ρωσία στην Ουκρανία έχει φέρει εκτός ελέγχου τις αγορές. Έχουμε ιστορικά υψηλά στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο και έχουμε και ιστορικά υψηλά στην ηλεκτρική ενέργεια», σημείωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Ενέργειας διευκρίνισε ακόμα ότι η επάρκεια ανεφοδιασμού και οι τιμές της ενέργειας είναι τα δύο βασικά ζητήματα που απασχολούν τόσο την ΕΕ όσο και την Ελλάδα.

Για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων «έχουμε προβλέψει να έρθουν επιπλέον φορτία υγροποιημένου αερίου. Έχουμε λιγνίτη για πάνω από 30 ημέρες, έχουμε πετρελαϊκά αποθέματα για πάνω από 150 ημέρες και έχουμε τη δυνατότητα, τα εργοστάσια που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο, αντί για φυσικό αέριο να κάψουν πετρέλαιο» εξήγησε στη συνέχεια.

Διευκρίνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει εξετάσει όλα τα σενάρια ακόμα και τα πιο δυσμενή, «όμως κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει ένας πόλεμος».

Κατέληξε δε, λέγοντας πως η κυβέρνηση διαθέτει και το τελευταίο ευρώ στις επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ αναμένεται και η έγκριση από την Ευρώπη για χρηματοδότηση των κρατών για την ενέργεια.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαπάτηση ελληνικών εταιρειών στην Τουρκία - Η προειδοποίηση του ελληνικού προξενείου

Οικονομία / Το Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη προειδοποιεί ελληνικές εταιρείες να μην συνεργάζονται με συγκεκριμένο Τούρκο επιχειρηματία

Τούρκος γεννημένος στην Κομοτηνή προσεγγίζει ελληνικές εταιρείες για προμήθεια φθηνών επίπλων κήπου, παίρνει προκαταβολές και δεν στέλνει ποτέ τα εμπορεύματα
NEWSROOM
Τέλη κυκλοφορίας 2024: Λήγει η προθεσμία σε έξι μέρες - Έχουν πληρώσει δύο στους τρεις

Οικονομία / Τέλη κυκλοφορίας 2024: Λήγει η προθεσμία σε έξι ημέρες - Δύο στα τρία αυτοκίνητα έχουν πληρώσει

Μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί ποσό 778.617.558 ευρώ, από τέλη κυκλοφορίας που καταβλήθηκαν για 4.416.897 αυτοκίνητα, ποσό που μεταφράζεται σε 66,16% των προσδοκιών της ΑΑΔΕ
NEWSROOM