Προκαταβολή στην Ελλάδα μελλοντικών κερδών για τον αγωγό εξετάζει η Μόσχα

Προκαταβολή στην Ελλάδα μελλοντικών κερδών για τον αγωγό εξετάζει η Μόσχα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
0

Τη δυνατότητα άμεσης προκαταβολής μελλοντικών κερδών για τον ελληνικό αγωγό φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, και αποπληρωμής από την έναρξη της λειτουργίας του, εξετάζει η Μόσχα, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ότι η «καινούρια διαδρομή θα καλύψει τις ανάγκες των Ευρωπαίων σε καύσιμα και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να γίνει ένα από τα βασικά κέντρα διανομής φυσικού αερίου».

Επισημαίνουν ακόμα την ετοιμότητα που δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος προκειμένου «όχι μόνο να δανειοδοτήσουμε κάποια σχέδια που σήμερα συζητήσαμε από κοινού», αλλά και «να λύσουμε τα ζητήματα των χρηματοπιστωτικών σχέσεων».

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο Πούτιν απάντησε ουσιαστικά και σε όσους διερωτώνται ποιος θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του αγωγού, καθώς είπε ότι διερευνάται η «δυνατότητα άμεσης προκαταβολής μελλοντικών κερδών και αποπληρωμής από την έναρξη της λειτουργίας του αγωγού».

Διευκρινίζουν ότι από τα λεχθέντα προκύπτει πως η Ρωσία μπορεί να προκαταβάλλει άμεσα τα μελλοντικά κέρδη από τον αγωγό προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο και η Ελλάδα να αρχίσει να ξεπληρώνει από το 2019, οπότε και αναμένεται να λειτουργήσει ο αγωγός, ο οποίος, κατά τον Ρώσο πρόεδρο, «θα αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας» και θα φέρει κέρδη «χιλιάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ