New York Times για συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν: Τέτοια δημόσια κριτική είναι ευαίσθητη για τους Ευρωπαίους ηγέτες

New York Times για συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν: Τέτοια δημόσια κριτική είναι ευαίσθητη για τους Ευρωπαίους ηγέτες Facebook Twitter
2

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα καλύφθηκε από όλα τα διεθνή ΜΜΕ με μεγάλο ενδιαφέρον και ήταν από τις πρώτες ειδήσεις σε Ευρώπη και Ρωσία.

Η γενική εικόνα που μεταδίδουν τα περισσότερα ΜΜΕ για την πολυαναμενόμενη συνάντηση Τσίπρα- Πούτιν στη Μόσχα είναι πως δεν προέκυψαν σημαντικά και αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Οι Financial Times τόνισαν σε δημοσίευμα του πως για τον Ρώσο πρόεδρο η επίσκεψη Τσίπρα θεωρείται μία διπλωματική νίκη η οποία δεν του κόστισε τίποτα μια και δεν του ζητήθηκε βοήθεια ενώ ο Πούτιν έδωσε τέλος στιε ελπίδες για εξαίρεση της Ελλάδας από το εμπάργκο εισαγωγών της Ρωσίας σε τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα από την Δύση.

 

Οι Νew York Times έσπευσαν και αυτοί με εκτενές ρεπορτάζ να ερμηνεύσουν και να αποτιμήσουν την σημερινή συνάντηση.

 

Το άρθρο τους επικεντρώνεται στις αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού στο ζήτημα των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Ρωσία για την Ουκρανική κρίση.

 

Για τη Ρωσία, η επίσκεψη είναι μία καλοδεχούμενη αλλαγή μετά τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Κρεμλίνου και τη Δύσης για το ουκρανικό θέμα, σημειώνει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας. Ωστόσο το βάρος του άρθρου δίνεται στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και στα όσα σχολίασε για τις κυρώσεις. Οι ΝΥΤ σχολιάζουν πως ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι: «Εχουμε κατ΄επανάληψη δηλώσει τη διαφωνία μας για τις κυρώσεις. Αυτή είναι η θέση μας και την εκφράζουμε συνεχώς στους εταίρους μας στην ΕΕ. Δεν πιστεύουμε ότι αυτή είναι μία γόνιμη απόφαση. Πρακτικά, είναι ένας οικονομικός πόλεμος. Θα οδηγήσει σε ψυχροπολεμικές σχέσεις ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία. Εμείς εργαζόμαστε προκειμένου να καταφέρουμε όσο είναι δυνατό να λύσουμε το θέμα μέσω διπλωματίας, διαλόγου και κατανόησης».

 

Οι ΝΥΤ σχολιάζουν πως τέτοιου είδους δημόσια κριτική είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για τους Ευρωπαίους ηγέτες, γιατί οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λήγουν στις 31 Ιουλίου και η ομόφωνη απόφαση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι απαραίτητη για την παράτασή τους. Παράλληλα αναφέρεται πως έως τώρα δυτικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, προκειμένου να υπάρξει υποχώρηση στις κυρώσεις.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια