Οι τρεις εταιρίες που διεκδικούν τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία

Οι τρεις εταιρίες που διεκδικούν τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΕΒΖ (φωτογραφία αρχείου)
0

Η κοινοπραξία Cristal Union (γαλλική) και Viro (κροατική), η αυστριακή Agrana Group και η σερβική MK Group, είναι οι τρεις «μνηστήρες», που κατέθεσαν τελικά δεσμευτικές οικονομικές προσφορές στο διαγωνισμό πώλησης των δύο θυγατρικών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) στη Σερβία, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Βορειοελλαδικής εταιρείας, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των προτάσεων είχε οριστεί για χθες και η διαδικασία διήρκησε μέχρι και τις 21.00 το βράδυ.


Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιαμαντή, εντός των επόμενων ημερών θα μεταβιβαστούν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ οι υποψηφιότητες, προκειμένου να αξιολογηθούν. Στόχος είναι η διαδικασία αποσφράγισης και εξέτασης των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να αναδειχθούν οι προσωρινοί πλειοδότες και να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις μαζί τους.


Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός, που προκηρύχθηκε φέτος στο τέλος Ιανουαρίου, αφορά στην πώληση του συνόλου των 776.564 μετοχών της εταιρείας AD Fabrica Secera Sajkaska Zabali και του συνόλου των 550.729 μετοχών της εταιρείας Crevnka Fabrica Secera AD Crevnka που κατέχει η ΕΒΖ, στις δύο προαναφερόμενες θυγατρικές της (ποσοστά 92,6% και 87,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου των δύο εταιρειών αντίστοιχα). Σημειώνεται ότι οι όποιες προσφορές κατατέθηκαν, θα πρέπει να συνοδεύονται με εγγυητική ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM