Λαγκάρντ: Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση για την ανάπτυξη

Λαγκάρντ: Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση για την ανάπτυξη Facebook Twitter
0

Να αναλάβουν δράση για να αποφευχθεί η επιβράδυνσης της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας κάλεσε τους ηγέτες των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων του κόσμου η Κριστίν Λαγκάρντ.

 «Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση (...). Το διακύβευμα είναι υψηλό. Χωρίς δράση, το σούπερτάνκερ της παγκόσμιας οικονομίας θα μπορούσε να κολλήσει πάλι στα ρηχά νερά της χαμηλής ανάπτυξης» έγραψε η Λαγκάρντ στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ, εν όψει και τις συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G-20 τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.

Η Λαγκάρντ μίλησε για την ανάγκη εφαρμογής φιλόδοξων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να αυξηθεί το παγκόσμιο ΑΕΠ. «Χρειαζόμαστε μια αποφασιστική επιτάχυνση προς την κατεύθυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως το εμπόριο, η εκπαίδευση, η υγεία» είπε.  

Η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να απολαύσει την «ορμή» από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, αλλά θα μπορούσε επίσης να υποφέρει από «υπερβολική αστάθεια» που σχετίζεται με τη νομισματική ομαλοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες,. Για την Ευρωπη εξέφρασε το φόβο της ότι  παραμένει σε ένα «θολό» τοπίο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM