Ισχυρή πτώσηστη Wall Street - Εν μέσω φόβων για νέα lockdown

Ισχυρή πτώσηστη Wall Street - Εν μέσω φόβων για νέα lockdown Facebook Twitter
EPA
0

Οι τρεις βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπέστησαν σήμερα τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση τους τις τελευταίες σχεδόν δύο εβδομάδες, καθώς η άνοδος κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ ενέτεινε τους φόβους για νέα lockdown και επιδείνωση της οικονομικής ζημίας.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 710,16 μονάδων (-2,72%), στις 25.445,94 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε μειωμένος κατά 222,2 μονάδες (-2,19%), στις 9.909,17 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 80,96 μονάδων (-2,59%), στις 3.050,33 μονάδες.

Στα ύψη ο χρυσός 

 

Εν τω μεταξύ, σήμερα οι τιμές του χρυσού σήμερα ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν οκτώ ετών.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές πολιτείες, το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου Αμερικανών ταξιδιωτών στην ΕΕ, οι προβλέψεις περί χρονοβόρας ανάκαμψης της ευρωζώνης, σε συνδυασμό με την πρόσφατη αδυναμία του δολαρίου οδήγησαν την τιμή spot του χρυσού σε άνοδο κατά 0,6% στα 1.777,53 δολάρια η ουγγιά, έχοντας νωρίτερα ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2012 στα 1.779,06 δολάρια.

 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ