ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ιβάν Σαββίδης στη Βουλή: Τι πρέπει να γίνει για να έρθουν στη χώρα επενδύσεις

Ιβάν Σαββίδης στη Βουλή: Τι πρέπει να γίνει για να έρθουν στη χώρα επενδύσεις Facebook Twitter
1

Στην επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς μίλησε ο ομογενής επιχειρηματίας και Πρόεδρος των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης, με αφορμή το «Αφιερωματικό Έτος 2016 Ελλάδας-Ρωσίας».

Ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας επενδυτής στην προσπάθεια να επενδύσει στη χώρα μας, με αφορμή τη συζήτηση στην επιτροπή για την ανάγκη επενδύσεων από ομογενείς.

Ο Ιβάν Σαββίδης είπε ότι η αντιαναπτυξιακή πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας αποτρέπει κάθε επένδυση και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « η Ελλάδα χάνει το επενδυτικό παιχνίδι…».

Ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Ρωσία τόνισε χαρακτηριστικά ότι, όπως ο ίδιος υπολόγισε,  ο μέσος χρόνος αναμονής έγκρισης μια επένδυσης ανέρχεται σε 2.812 ημέρες ή 7,5 χρόνια και αυτό, τόνισε, θα πρέπει με το νέο αναπτυξιακό νόμο να αλλάξει.

Μίλησε επίσης για την ανάγκη ύπαρξης ενός αναπτυξιακού προτύπου, που δηλαδή θέλει η κυβέρνηση να προσελκύσει επενδύσεις αλλά και μέριμνα για όλους όσοι έχουν υποβάλλει ήδη επενδυτικά σχέδια. Ζήτησε δε να υπάρχει παράθυρο επικοινωνίας των επενδυτών με το Μαξίμου και να προβλέπει ο νόμος ποινές για όσους καθυστερούν τη χορήγηση άδειας για μια επένδυση.

Σημείωσε επίσης ότι απορεί για την ύπαρξη κόκκινων δανείων σε τουριστικές επιχειρήσεις, ένα κλάδο που αναπτύσσεται συνεχώς και είπε χαρακτηριστικά ότι αυτοί που πήραν τα δάνεια ή δεν τα έδωσαν για το σκοπό που τα πήραν ή είναι κακοί μάνατζερ και διαχειριστές.

Τάχθηκε επίσης υπέρ ενός σταθερού φορολογικού και εργασιακού  καθεστώτος, ενώ τάχθηκε υπέρ των ατομικών συμβάσεων και κατά των απεργιών με το σημερινό καθεστώς. Όπως είπε, πρέπει οι απεργίες να γίνονται  σε προσυνεννόηση με τους εργοδότες.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια