Ιβάν Σαββίδης στη Βουλή: Τι πρέπει να γίνει για να έρθουν στη χώρα επενδύσεις

Ιβάν Σαββίδης στη Βουλή: Τι πρέπει να γίνει για να έρθουν στη χώρα επενδύσεις Facebook Twitter
1

Στην επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς μίλησε ο ομογενής επιχειρηματίας και Πρόεδρος των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης, με αφορμή το «Αφιερωματικό Έτος 2016 Ελλάδας-Ρωσίας».

Ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας επενδυτής στην προσπάθεια να επενδύσει στη χώρα μας, με αφορμή τη συζήτηση στην επιτροπή για την ανάγκη επενδύσεων από ομογενείς.

Ο Ιβάν Σαββίδης είπε ότι η αντιαναπτυξιακή πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας αποτρέπει κάθε επένδυση και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « η Ελλάδα χάνει το επενδυτικό παιχνίδι…».

Ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Ρωσία τόνισε χαρακτηριστικά ότι, όπως ο ίδιος υπολόγισε,  ο μέσος χρόνος αναμονής έγκρισης μια επένδυσης ανέρχεται σε 2.812 ημέρες ή 7,5 χρόνια και αυτό, τόνισε, θα πρέπει με το νέο αναπτυξιακό νόμο να αλλάξει.

Μίλησε επίσης για την ανάγκη ύπαρξης ενός αναπτυξιακού προτύπου, που δηλαδή θέλει η κυβέρνηση να προσελκύσει επενδύσεις αλλά και μέριμνα για όλους όσοι έχουν υποβάλλει ήδη επενδυτικά σχέδια. Ζήτησε δε να υπάρχει παράθυρο επικοινωνίας των επενδυτών με το Μαξίμου και να προβλέπει ο νόμος ποινές για όσους καθυστερούν τη χορήγηση άδειας για μια επένδυση.

Σημείωσε επίσης ότι απορεί για την ύπαρξη κόκκινων δανείων σε τουριστικές επιχειρήσεις, ένα κλάδο που αναπτύσσεται συνεχώς και είπε χαρακτηριστικά ότι αυτοί που πήραν τα δάνεια ή δεν τα έδωσαν για το σκοπό που τα πήραν ή είναι κακοί μάνατζερ και διαχειριστές.

Τάχθηκε επίσης υπέρ ενός σταθερού φορολογικού και εργασιακού  καθεστώτος, ενώ τάχθηκε υπέρ των ατομικών συμβάσεων και κατά των απεργιών με το σημερινό καθεστώς. Όπως είπε, πρέπει οι απεργίες να γίνονται  σε προσυνεννόηση με τους εργοδότες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια