Golden Visa: Τι αλλάζει από σήμερα στην αγορά ακινήτων

Golden Visa: Τι αλλάζει από σήμερα στην αγορά ακινήτων Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Αναμένονται αλλαγές στην αγορά ακινήτων μετά την εφαρμογή νέων κανόνων για την Golden Visa. 

Το στεγαστικό πρόβλημα οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων και κανόνων για την Golden Visa. Από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου, διπλασιάζονται τα όρια για αγορά ακινήτων από πολίτες ξένων χωρών. 

Στις 31 Αυγούστου έληξε η μεταβατική περίοδος πριν τεθεί σε ισχύ το νέο πλαίσιο. Αυτό σημαίνει ότι από την Κυριακή πολίτες κρατών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης για να λάβουν άδεια διαμονής στην χώρα θα πρέπει να επενδύουν 800.000 ευρώ και όχι 500.000 όπως ήταν μέχρι πρότινος. 

Το όριο αυτό ωστόσο δεν ισχύει για όλες τις περιφέρεις αλλά αφορά την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και νησιά πάνω από 3.100 κατοίκους. 

Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας το όριο είναι στα 400.000 ευρώ, ενώ μέχρι τον Αύγουστο ήταν στα 250.000. 

Οι εξαιρέσεις από το νέο πλαίσιο της Golden Visa 

Το ελάχιστο όριο των 250.000 παραμένει σε δύο περιπτώσεις. H πρώτη είναι όταν ο αλλοδαπός επενδυτής θέλει να προχωρήσει στην αγορά ενός ακινήτου το οποίο σήμερα έχει άλλη χρήση, όπως για παράδειγμα βιομηχανική και θέλει ο ίδιος να το μετατρέψει σε χρήση κατοικίας ή αν κάνει επένδυση σε διατηρητέο κτίριο, του οποίου θα αναλάβει τις εργασίες αναπαλαίωσης. 

Η δεύτερη εξαίρεση στο χρηματικό όριο αφορά όσους επενδυτές είχαν δώσει μέχρι και το Σάββατο προκαταβολή 10% για το τίμημα του ακινήτου που θέλουν να αποκτήσουν, τότε για αυτούς θα ισχύει το παλιό καθεστώς με το όριο στα 500.000 και στα 250.000 ευρώ ανάλογα με την περιοχή. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ 

 
 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM