FAZ: Η ΕΚΤ προτιμά περιορισμό κεφαλαίων στην Ελλάδα

FAZ: Η ΕΚΤ προτιμά περιορισμό κεφαλαίων στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα θα προτιμούσε η ΕΚΤ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της τις οποίες επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ θα αισθάνονταν πιο άνετα εάν υπήρχαν έλεγχοι [στη ροή] κεφαλαίων για να αποτραπεί η 'αιμορραγία' χρημάτων από τις τράπεζες», δήλωσε ο αξιωματούχος στην εφημερίδα.

Όπως αναφέρει η FAZ, που θεωρείται συντηρητική και συχνά απηχεί τις απόψεις της γερμανικής κεντρικής τράπεζας,  στη χθεσινή σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ όπου αποφασίστηκε η χορήγηση ρευστότητα 3,3 δισεκ. στις ελληνικές τράπεζες μέσω ELA, συζητήθηκε και το ζήτημα της βιωσιμότητας των ελληνικών τραπεζών καθώς ο ELA χορηγεί προσωρινά και σε τράπεζες που θεωρούνται βιώσιμες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν το γερμανικό «κομμάτι» στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ που πίεσε ώστε να δοθούν 3,3 δισεκ. στην Ελλάδα μέσω ELΑ ενώ η χώρα ζήτησε 10 δισεκατομμύρια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM
IRIS ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οικονομία / IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα για όλες τις επιχειρήσεις - Τι ισχύει με πρόστιμα και όρια συναλλαγών

Η έναρξη ισχύος της υποχρέωσης μετατέθηκε από την αρχική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου στην 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος προσαρμογής στους φορείς
LIFO NEWSROOM