Έρχεται τροπολογία για τις ακάλυπτες επιταγές συγκεκριμένων επιχειρήσεων

Έρχεται τροπολογία για τις ακάλυπτες επιταγές συγκεκριμένων επιχειρήσεων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή θα παρέχει μεγαλύτερη χρονική περίοδο αναστολής εγγραφής ακάλυπτων επιταγών στο σύστημα «Τειρεσίας», για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, κυρίως τουριστικές.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, προανήγγειλε αυτή την παρέμβαση, με την τροπολογία που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις. Οι συμπληρωματικές διατάξεις της τροπολογίας θα αφορούν τις επιταγές κυρίως του τουριστικού κλάδου, αλλά και των εποχικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τον τουρισμό.

«Θα παρέχεται η δυνατότητα για την περίοδο, κατά κύριο λόγο από 1η Ιουλίου μέχρι και 15 Ιουλίου, να πάρουν μια αναστολή της εγγραφής τους στον Τειρεσία κατά 75 ημέρες, εάν δεν καταφέρουν να πληρώσουν τις επιταγές αυτές», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο τρόπος καθορισμού των τουριστικών επιχειρήσεων θα είναι με βάση τον ΚΑΔ τους, ενώ για τον καθορισμό των εποχικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο, θα πρέπει (για να θεωρηθούν ως τέτοιες) να έχουν το 50% του τζίρου τους την περίοδο Ιούλιο - Σεπτέμβριο.

«Το κριτήριο αυτό είναι αξιόπιστο, καθώς στον τριτογενή τομέα δεν υπάρχει άλλος τρόπος να έχει μια επιχείρηση το 50% του τζίρου της, εάν δεν συνδέεται με τον τουρισμό», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Πρόνοια και για τους παραλήπτες

Στην τροπολογία θα περιλαμβάνεται επίσης και μια πρόνοια για τους παραλήπτες αυτών των επιταγών, έτσι ώστε και οι δικές τους με την σειρά επιταγές για την ίδια περίοδο, αν είναι αξιόλογο κομμάτι του μέσου μηνιαίου τζίρου τους, να έχουν την ανάλογη ευνοϊκή αντιμετώπιση. Αυτό θα αποδεικνύεται με βάση τους τζίρους που είχε η επιχείρηση κατά το προηγούμενο έτος.

Η διάταξη δεν αφορά αναστολή πληρωμής επιταγών συνολικά, αλλά αναστολή της εγγραφής τους στο σύστημα «Τειρεσίας», διευκρίνισε ο κ. Σκυλακάκης. «Με αυτήν την τροπολογία θα ανακουφιστεί ο επιχειρηματικός κόσμος, κυρίως των νησιωτικών περιοχών, που το πρόβλημα εγγραφής τους στον Τειρεσία, τους δημιουργούσε προσκόμματα για την δανειοδότησή τους. Έτσι παρέχουμε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα, ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να προλάβουν να κάνουν τις σχετικές συζητήσεις με τις τράπεζές τους», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαπάτηση ελληνικών εταιρειών στην Τουρκία - Η προειδοποίηση του ελληνικού προξενείου

Οικονομία / Το Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη προειδοποιεί ελληνικές εταιρείες να μην συνεργάζονται με συγκεκριμένο Τούρκο επιχειρηματία

Τούρκος γεννημένος στην Κομοτηνή προσεγγίζει ελληνικές εταιρείες για προμήθεια φθηνών επίπλων κήπου, παίρνει προκαταβολές και δεν στέλνει ποτέ τα εμπορεύματα
NEWSROOM
Τέλη κυκλοφορίας 2024: Λήγει η προθεσμία σε έξι μέρες - Έχουν πληρώσει δύο στους τρεις

Οικονομία / Τέλη κυκλοφορίας 2024: Λήγει η προθεσμία σε έξι ημέρες - Δύο στα τρία αυτοκίνητα έχουν πληρώσει

Μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί ποσό 778.617.558 ευρώ, από τέλη κυκλοφορίας που καταβλήθηκαν για 4.416.897 αυτοκίνητα, ποσό που μεταφράζεται σε 66,16% των προσδοκιών της ΑΑΔΕ
NEWSROOM