Εγκρίθηκε η υπαγωγή των τεσσάρων τραπεζών στον ELA

Εγκρίθηκε η υπαγωγή των τεσσάρων τραπεζών στον ELA Facebook Twitter
4

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες το αίτημα για ένταξη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA).

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και όπως αναφέρεται  το «πράσινο» φως δόθηκε για δυο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της ΔΣ της ΕΚΤ. Τότε αναμένεται να επανεξεταστεί το αίτημα ενώ με τα κεφάλαια αυτά οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να καλύψουν τις πρόσφατες απώλειες από τις εκροές καταθέσεων που οι πληροφορίες αναφέρουν πως ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ.

Η έκτακτη χρηματοδότηση από τον ELA παρέχεται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος σε πιστωτικά ιδρύματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και στην περίπτωση της Ελλάδας αφορά τις τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM