ΑΑΔΕ: «Ραβασάκια» μετά το Πάσχα σε 200.000 οφειλέτες

ΑΑΔΕ: «Ραβασάκια» μετά το Πάσχα σε 200.000 οφειλέτες Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Μαζικά μηνύματα από την ΑΑΔΕ θα λάβουν 200.000 και πλέον φορολογούμενοι αμέσως μετά το Πάσχα.

Στα email θα υπενθυμίζεται ότι ενώ έχασαν την ρύθμιση με τις 72 ή τις 120 δόσεις, σταματώντας να πληρώνουν μέχρι 1η Φεβρουαρίου του 2023, υπάρχει μία ακόμη ευκαιρία, την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν.

Συγκεκριμένα θα ενημερώνει του οφειλέτες για τη δυνατότητα επανένταξης στα σχήματα ρυθμίσεων των 72 ή 120 δόσεων, υποβάλλοντας αίτηση στις πλατφόρμες μέχρι τέλη Ιουλίου και καταβάλλοντας δυο μηνιαίες δόσεις, την τρέχουσα και άλλη μια.

Οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται επίσης ότι με την αναβίωση των ρυθμίσεων, θα έχουν τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας, έστω και περιορισμένης χρονικής διάρκειας, ενώ παράλληλα θα ξεμπλοκάρει ο τραπεζικός λογαριασμός τους.

Υπενθυμίζεται πως με τη μη καταβολή δύο συνεχόμενων μηνιαίων δόσεων ή την καθυστέρηση καταβολής των 2 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, η ρύθμιση χάνεται με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου των οφειλών.

Οι οφειλέτες που δεν θα ενταχθούν στις ρυθμίσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμούς.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM