ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε τρεις γνωστές επιχειρήσεις για φοροδιαφυγή- Σε νότια προάστια και Σπέτσες

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε τρεις γνωστές επιχειρήσεις για φοροδιαφυγή- Σε νότια προάστια και Σπέτσες Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ
0

Λουκέτο για 48 ώρες έβαλε η ΑΑΔΕ σε τρεις γνωστές επιχειρήσεις σε νότια προάστια και Σπέτσες, μετά από σχετικούς ελέγχους για φοροδιαφυγή.

Πρόκειται για επιχειρήσεις, στις οποίες οι ελεγκτές διαπίστωσαν φοροδιαφυγή καθώς δεν είχαν κόψει ή/και δεν είχαν αποστείλει αποδείξεις στην ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να τους επιβάλουν πρόστιμα και να τις κλείσουν για δύο μέρες.

Συγκεκριμένα, σφραγίστηκαν:

  • Εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων, που διατηρεί σχετική αίθουσα, πάρκινγκ και ομπρέλες με ξαπλώστρες, σε γνωστή οργανωμένη πλαζ του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι την ημέρα εκείνη δεν είχε διαβιβάσει τουλάχιστον 15 αποδείξεις στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ και, κατόπιν, με διασταύρωση όπου έγινε με τις βάσεις δεδομένων, βρέθηκε ότι δεν είχε στείλει καμία απόδειξη από τις αρχές Ιουλίου.

  • Γνωστό αρτοποιείο - ζαχαροπλαστείο στη Βάρκιζα, το οποίο βρέθηκε να μην έχει διαβιβάσει 573 αποδείξεις στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ.
  • Ζαχαροπλαστείο στις Σπέτσες, που δεν είχε εκδώσει 11 αποδείξεις και δεν είχε διαβιβάσει φορολογικά στοιχεία, αξίας 4.000 ευρώ.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ συνεχίζονται για τη διαπίστωση και άλλων παραβάσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ

Οικονομία / Επιστροφή ενοικίου: Πότε πληρώνεται σε όσους κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις έως 12 Δεκεμβρίου

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 μπορούν να γίνουν, χωρίς πρόστιμο και χωρίς επιπλέον φόρο, εφόσον οι αλλαγές αφορούν μόνο τα στοιχεία, που σχετίζονται με τη δαπάνη του ενοικίου
LIFO NEWSROOM
Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM