Σχέδιο που προβλέπει επιμήκυνση του αριθμού των δόσεων για την εξόφληση των φόρων  που θα βεβαιωθούν με τα εκκαθαριστικά των φετινών δηλώσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το σχέδιο προβλέπει την παροχή της δυνατότητας σε όσους φορολογούμενους λάβουν υποχρεωτικά χρεωστικά εκκαθαριστικά, μετά την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, να εξοφλήσουν τα συνολικά ποσά των οφειλών τους σε 8, 9 ή ακόμη και σε 10 μηνιαίες δόσεις.

 

Η νομοθετική ρύθμιση που μελετάται να προωθηθεί προβλέπει ότι το συνολικό ποσό οφειλών που αναγράφεται σε κάθε χρεωστικό εκκαθαριστικό μπορεί να εξοφληθεί σε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα λήγει την τελευταία εργάσιμη του μήνα που έπεται της έκδοσης του εκκαθαριστικού και η τελευταία στις 30 Δεκεμβρίου 2016. Δηλαδή ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα είναι ίσος με τον αριθμό των μηνών που θα απομένουν από το τέλος του μήνα εκκαθάρισης της δήλωσης μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

 

Στο φετινό εκκαθαριστικό θα σημειώνονται 4 φόροι: ο φόρος εισοδήματος, η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

 

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, αυτή τη φορά των Νέων, με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων πιό νωρίς από φέτος, οι φορολογούμενοι θα αρχίσουν να πληρώνουν δόσεις στην εφορία το Μάιο και θα επισκέπτονται τακτικά την εφορία μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς θα ακολουθούν ΕΝΦΙΑ και τέλη.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr