Στα 7-20 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρει η WSJ.

 

Στην έκθεση εκτιμάται ότι η πλήρης απομάκρυνση των κεφαλαιακών ελέγχων θα απαιτήσει χρόνο.

 

Η επενδυτική τράπεζα αναφέρει πως η πρόσφατη κλιμάκωση της κρίσης έχει εξαντλήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και έχει επιδεινώσει ταχύτατα την ποιότητα του ενεργητικού.  

 

Η μέση εκτίμηση της τράπεζας είναι πως το κεφαλαιακό έλλειμμα  των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών θα αγγίξει  τα 13,2 δισ. ευρώ.

 

Σημειώνεται επίσης ότι οι συστημικές τράπεζες θα πρέπει να διασφαλίσουν 22,8 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 45% ενώ εκτιμάται ότι η ανακεφαλαιοποίηση μαζί με την αύξηση της ρευστότητας δεν επαρκούν για να οδηγήσουν άμεσα στην κανονική λειτουργία του τραπεζικού τομέα.

 

Η Goldman Sachs τονίζει ότι οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 50 δισεκ. από το Νοέμβριο του 2014, ενώ η επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων περιόρισε τις εκροές στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ σε εβδομαδιαία βάση.

 

Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

εδώ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr