Η Amazon «έρχεται» στο Μαρούσι - Πώς συμφωνήθηκε η επένδυση με την AWS

Η Amazon «έρχεται» στο Μαρούσι - Πώς συμφωνήθηκε η επένδυση με την AWS Facebook Twitter
EPA
0

Το πρώτο της γραφείο στην Ελλάδα, στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στο Μαρούσι, θα ανοίξει η Amazon Web Services, μία από τις εταιρείες του γιγαντιαίου, πολυεθνικού ομίλου επιχειρήσεων. Μάλιστα, το επενδυτικό πλάνο είχε καταρτιστεί λεπτομερώς από πολυάριθμη ομάδα στελεχών της Amazon.

Αντικείμενό της AWS είναι η παροχή υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους (cloud computing) και όχι υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως συμβαίνει με την Amazon. Ωστόσο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η απόφαση για τη δημιουργία ενός γραφείου της Amazon Web Services στην Αθήνα ελήφθη, από το στενό επιτελείο του ιδρυτή της, Τζεφ Μπέζος. Η πρόταση φέρεται να συντάχθηκε από τουλάχιστον 340 στελέχη της Amazon.

Σημειώνεται ότι το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Amazon Web Services και την ελληνική κυβέρνηση υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Στη συνέχεια, σχεδιάστηκε η δημιουργία ενός περιορισμένου γραφείου στην Αθήνα, παράλληλα με αντίστοιχες κινήσεις της Amazon στα Βαλκάνια, ωστόσο τελικά υπερτέρησε η Ελλάδα έναντι των άλλων υποψήφιων βαλκανικών χωρών.

Μάλιστα, η Amazon Web Services συνεργάστηκε με το Ελληνικό Δημόσιο για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων, όπως ζητήματα στον μαζικό προγραμματισμό ραντεβού με τα ΚΕΠ, όπου χρειάστηκαν τεχνικές δυνατότητες του cloud.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, η εγκατάσταση της AWS στα γραφεία στο Μαρούσι Αττικής απαιτεί 30-50 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένονται προσλήψεις σε πρώτη φάση τουλάχιστον 50 ατόμων. Στην κυβέρνηση φέρεται να εκτιμούν, ότι η επένδυση αυτή εκτός από νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει και ένα θετικό κλίμα και για άλλες επενδύσεις κολοσσών στην χώρα μας.

Τέλος, πληροφορίες, θέλουν η εταιρεία να έχει στόχο προσλήψεις για θέσεις όπως account managers, partner managers, solutions architects, προσωπικό υποστήριξης, ώστε να μπορούν οι πελάτες της να εξυπηρετούνται τοπικά και να επικοινωνούν με την AWS στη γλώσσα τους.

H AWS έχει στο πελατολόγιο της γνωστές startups και εταιρείες όπως οι Beat, DeepseaTechnologies, futurehome.gr, Madinad, Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Qivos, Spitogatos,  Voiceland, Wind Ελλάς, Workathlon και Χρυσή Ευκαιρία, καθώς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το γραφείο στην Ελλάδα θα υποστηρίξει οργανισμούς κάθε μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων startups, επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς κάνουν την μετάβαση στο υπολογιστικό νέφος της AWS.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ