Ξεκινούν σήμερα το πρωί οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα.

 

Πρόκειται για τις πρώτες επαφές μετά την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

 

Όπως μεταδίδει ο Σκάι, οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και από πλευράς κυβέρνησης θα είναι παρόντες μόνο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

 

Αναμένεται γίνει μία συνάντηση σήμερα και μία την Παρασκευή, οπότε και πρόκειται να αναχωρήσουν οι θεσμοί. Αν χρειαστεί, ίσως σημειωθεί και μία εμβόλιμη συνάντηση την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η Καθημερινή.

 

Στις συζητήσεις αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της συμφωνηθείσας περικοπής των συντάξεων το 2019.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, από επισημάνσεις των Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Πίτερ Ντόλμαν (ΔΝΤ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) -οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με εκπροσώπους ελληνικών κομμάτων- προέκυψε πως θεωρούν το μέτρο των συντάξεων δημοσιονομικά ουδέτερο. Θεωρούν δηλαδή πως αντισταθμίζεται από τα αντίμετρα και επομένως αν δεν κοπούν οι συντάξεις και κοπούν τα αντίμετρα, δεν θα υπάρχει επίπτωση στον προϋπολογισμό.

 

Παρότι ακόμη και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ φέρεται να συμφώνησε ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, ο ίδιος φέρεται να επέμεινε πως το Ταμείο θεωρεί το μέτρο διαρθρωτικού χαρακτήρα.

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν αναμένεται να ληφθούν τώρα αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr