Νέα δεδομένα δημιουργούνται στους αιθέρες μετά την απόφαση για πώληση της Olympic Air στην Aegean. H Aegean και η Marfin Investment Group συμφώνησαν σήμερα την πώληση του 100% της Olympic Air στην Aegean.

 

Σε δελτίο Τύπου η Aegean, αναφέρει πως με την ολοκλήρωση της συναλλαγής με τη Marfin, η Οlympic Air θα καταστεί θυγατρική της εισηγμένης Aegean.

 

Το τίμημα του 100% της Olympic Air έχει οριστεί σε 72 εκ ευρώ με τμηματική καταβολή μετρητών από την Aegean προς την ΜIG. Η συναλλαγή δεν διαφοροποιεί την σημερινή μετοχική βάση της Aegean.

 

Kατά τα ανακοινωθέντα, οι δυο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν η καθεμιά το όνομα και τα σήματα τους καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Θα υπάρξει ωστόσο ενοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών.

 

Πάντως η συμφωνία θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από τις Αρχές Ανταγωνισμού.

 

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της MIG Ευθύμιος Μπουλούτας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι χωρίς την εν λόγω συμφωνία, οι συνεχιζόμενες λειτουργικές ζημίες και η αναπόφευκτη συρρίκνωση δραστηριοτήτων των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών θα ενίσχυε την εξάρτηση της χώρας από τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες θέτοντας σε κίνδυνο την αεροπορική σύνδεση της χώρας μας καθώς και τις προοπτικές του τουριστικού κλάδου. "Μέσω της συμφωνίας αυτής εξασφαλίζουμε την μελλοντική χρήση του εμπορικού σήματος της Ολυμπιακής, ένα αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής παράδοσης,  ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε σημαντικά τις δυνατότητες συνεχούς και απρόσκοπτης αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό", αναφέρει ο κ.Μπουλούτας.

 

Ανάλογη προσπάθεια «γάμου» μεταξύ των δύο εταιριών είχε γίνει και πέρυσι αλλά απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταγωνισμού. Τώρα μένει να φανεί τι θα σημάνει η εξαγορά  της Olympic Air από την Αegean για τους επιβάτες και το κόστος των εισιτηρίων.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr