Σήμερα εξετάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας το αίτημα αναβολής ή διακοπής της έκτισης ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

Οι συνήγοροί του απεργού πείνας και καταδικασμένου για τις δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, κατέθεσαν χθες το αίτημα στον εισαγγελέα Λαμίας, επικαλούμενοι τον κίνδυνο ανήκεστης βλάβης της υγείας του.

 

Το μεσημέρι αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας, καθώς η εισαγγελέας της περιοχής θα εισάγει το θέμα στο δικαστήριο προς αξιολόγηση.

 

Εάν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημα Κουφοντίνα, έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη διακοπή της έκτισης μέχρι πέντε μήνες.

 

Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα που δεν εξετάζεται σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις Φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 6 Ιανουαρίου και δίψας από τις 22 Φεβρουαρίου. Έχει αρνηθεί την ανάνηψη, σε περίπτωση που η κατάσταση της υγείας του φτάσει σε αυτό το σημείο ενώ από την περασμένη Παρασκευή έχει διακόψει την αντιβίωση.

 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά την μεταφορά του από τις φυλακές του Δομοκού στον Κορυδαλλό.

 

Με πληροφορίες της Καθημερινής

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr