Δικηγόρος Κουφοντίνα: Θα ζητήσουμε διακοπή της ποινής του

Κούρτοβικ: Facebook Twitter
0

Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα ζητά από την Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής να ανακαλέσει την απόφασή της και «να εφαρμόσει το νόμο και να φέρει τον Δ.Κ στον Κορυδαλλό, αν προλαβαίνει». 

«Επειδή και εμείς πιστεύουμε ότι όταν πρέπει να σωθεί ένας άνθρωπος, μπορούν να ξεπεραστούν οι τυπικές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, εμείς θα δοκιμάσουμε, θα καταθέσουμε αίτηση και στο Πρωτοδικείο της Λαμίας και στην Εισαγγελία ζητώντας την διακοπή της ποινής του κρατούμενου διότι κινδυνεύει με θάνατο».

«Τις τελευταίες ημέρες μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μία διαδικασία η οποία δεν προβλέπεται από τον νόμο», υποστήριξε η Ιωάννα Κούρτοβικ στον ΑΝΤ1, προαναγγέλλοντας πως θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας αίτηση για διακοπής της ποινής, λόγω του κινδύνου της ζωής του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, που κάνει απεργία πείνας για 54 ημέρα. 

Η Ι.Κούρτοβικ υποστηρίζει πως «έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος» και η Πολιτεία κινείται «με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα». «Ακούσαμε ότι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Τσιάρας δεν θέλουν να υποχωρήσουν», ανέφερε, σχολιάζοντας «δεν πρέπει να φτιάχνονται φωτογραφικοί νόμοι, οι οποίοι μετά παραβιάζονται από την ίδια την κυβέρνηση».

Ερωτηθείσα γιατί ο κρατούμενος δεν ακολούθησε εξ αρχής τη νομική οδό για την ικανοποίηση του αιτήματός του, απάντησε πως «δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του σωφρονιστικού κώδικα». Από τον Δεκέμβριο που έγινε η μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Δομοκό και ζητήθηκε η αιτιολογία, δεν τους δόθηκαν τα σχετικά έγγραφα, όπως υποστήριξε η κα Κούρτοβικ. 

«Στις 7/1 μας εστάλη μία επιστολή από την Νικολάου που μας έλεγε ότι ο νόμος εφαρμόστηκε, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω covid μεταφέρθηκε στο Δομοκό», είπε σχετικά, αναφέροντας πως κατά τη διαδικασία υπήρχε «από παντού άρνηση διότι κανείς δεν αναλάμβανε την αρμοδιότητα». «Δε μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων [...] δεν έχουμε ένα συνταγματικό δικαστήριο που να εξετάζει τις παραβιάσεις του νόμου».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ