Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η διαβόητη ομάδα χάκερς Lizard Squad, που είχε ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη των στοιχείων όλων όσων είχαν κάνει χρήση των υπηρεσιών τους στο παρελθόν.

 

Η ομάδα, είχε αναλάβει με Tweets της την ευθύνη για την εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση που είχε "ρίξει" τα site και τις υπηρεσίες του PlayStation Network και του Xbox, την περίοδο των γιορτών και στη συνέχεια διαφήμιζε μέσω σάιτ τις υπηρεσίες και τα εργαλεία hacking που διέθετε, προς κάθε ενδιαφερόμενο. 

 

Την αποκάλυψη για την κυβερνοεπίθεση έκανε βρετανός δημοσιογράφος που αν και δεν αναφέρει ποιος επιτέθηκε στους χάκερς, κατέδειξε ότι τουλάχιστον 14.200 χρήστες του Internet είχαν κάνει αίτηση για να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο της Lizard Squad για να επιτεθούν σε διάφορους στόχους.

 

Ο δημοσιογράφος Brian Krebs ανέφερε στην ανάρτηση που αποκαλύπτει το παράδοξο συμβάν, ότι η ομάδα Lizard Squad ήταν ιδιαίτερα απρόσεχτοι με την ασφάλεια και τα passwords που προστάτευαν τα δεδομένα όσων ήχαν αιτηθεί για να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία και τις υπηρεσίες τους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr