Ίσως σε λίγο καιρό, το Gmail που όλοι γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά, να μη θυμίζει σε τίποτα την τωρινή του μορφή. Αυτό το σενάριο είναι πιθανό εάν επαληθευτούν οι εικόνες από ένα ριζικό επανασχεδιασμό που τεστάρει η Google αυτό το διάστημα, οι οποίες ήρθαν στην κατοχή του site Geek.com, τις οποίες, φυσικά, δημοσίευσε αμέσως.

 

(κλικ για μεγέθυνση)

 

Η δοκιμαστική μορφή του επανασχεδιασμένου Gmail, όπως εμφανίζεται σε αυτές τις εικόνες,  μπορεί να μη δει ποτέ το "φως της δημοσιότητας", αφού ως γνωστό η Google πειραματίζεται πολύ με την εικόνα των προϊόντων της μέχρι να πάρουν την τελική τους μορφή. Όμως, το σίγουρο είναι, πως δείχνουν μια τάση προς μια απλοποίηση της υπηρεσίας, που θα δίνει έμφαση στην απλότητα και θα επικεντρώνεται στις παραδοσιακές λειτουργίες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

 

(κλικ για μεγέθυνση)

 

Ο προτεινόμενος επανασχεδιασμός της πιο δημοφιλούς υπηρεσίας email στον κόσμο, δείχνει μια αισθητική συνάφεια με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Google όπως το Google+ και το Google Now, και δίνει μεγάλη έμφαση στην λειτουργία "search" που αναζητά email, στα ολοένα και μεγαλύτερα inbox μας. Παράλληλα, εμφανίζει νέες λειτουργίες όπως το καρφίτσωμα σημαντικών μηνυμάτων στη λίστα εισερχομένων, αλλά και την λειτουργία "υπενθύμισης" για email που περιέχουν σημαντικές υποχρεώσεις.

 

[GUARDIAN]

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr