Κατασκοπευτική εφαρμογή ελέγχει κινητά και tablets

Κατασκοπευτική εφαρμογή ελέγχει κινητά και tablets Facebook Twitter
0

Χωρίς καλά καλά να έχει στεγνώσει το μελάνι για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων σχεδόν κάθε... γήινου με μια ηλεκτρονική συσκευή, από την NSA, το TheNextWeb, φέρνει στην επιφάνεια μια εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης οποιασδήποτε δραστηριότητας της συσκευής στην οποία εγκαθίσταται.

Η σκοτεινή εφαρμογή, φέρει τον ξεκάθαρο τίτλο mSpy (My Spy) και άπαξ και εγκατασταθεί σε ένα συμβατό κινητό ή tablet με λειτουργικό Αndroid (απαιτείται rooting) ή iOS (απαιτείται jailbreak) μπορεί να καταγράφει -μυστικά και αόρατα, σε stealth mode- κλήσεις, δεδομένα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης καθώς και τι πληκτρολογεί ο χρήστης που παρακολουθείται. 

Φυσικά, η περιγραφή της βγάζει γλώσσα στο νόμο με την νομιμοφανή περιγραφή "Η χρήση της εφαρμογής προορίζεται για την παρακολούθηση συσκευών που σας ανήκουν και για την οποία έχετε τη συναίνεση του χρήστη, όπως παιδιά, υπαλλήλοι εταιρειών ή άλλα άτομα. Παρακαλούμε ενημερώστε τους ότι έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή, πριν τη χρήση".

Παρόλα αυτά στο site της εφαρμογής, το υπό παρακολούθηση άτομο, χαρακτηρίζεται ως "στόχος", ξεκαθαρίζοντας ακόμα περισσότερο το λόγο ύπαρξής της. Το κόστος της εφαρμογής είναι 40 δολάρια.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM