Χωρίς καλά καλά να έχει στεγνώσει το μελάνι για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων σχεδόν κάθε... γήινου με μια ηλεκτρονική συσκευή, από την NSA, το TheNextWeb, φέρνει στην επιφάνεια μια εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης οποιασδήποτε δραστηριότητας της συσκευής στην οποία εγκαθίσταται.

 

Η σκοτεινή εφαρμογή, φέρει τον ξεκάθαρο τίτλο mSpy (My Spy) και άπαξ και εγκατασταθεί σε ένα συμβατό κινητό ή tablet με λειτουργικό Αndroid (απαιτείται rooting) ή iOS (απαιτείται jailbreak) μπορεί να καταγράφει -μυστικά και αόρατα, σε stealth mode- κλήσεις, δεδομένα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης καθώς και τι πληκτρολογεί ο χρήστης που παρακολουθείται. 

 

Φυσικά, η περιγραφή της βγάζει γλώσσα στο νόμο με την νομιμοφανή περιγραφή "Η χρήση της εφαρμογής προορίζεται για την παρακολούθηση συσκευών που σας ανήκουν και για την οποία έχετε τη συναίνεση του χρήστη, όπως παιδιά, υπαλλήλοι εταιρειών ή άλλα άτομα. Παρακαλούμε ενημερώστε τους ότι έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή, πριν τη χρήση".

 

Παρόλα αυτά στο site της εφαρμογής, το υπό παρακολούθηση άτομο, χαρακτηρίζεται ως "στόχος", ξεκαθαρίζοντας ακόμα περισσότερο το λόγο ύπαρξής της. Το κόστος της εφαρμογής είναι 40 δολάρια.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr