Li-fi, η νέα μέθοδος ασύρματης δικτύωσης

Li-fi, η νέα μέθοδος ασύρματης δικτύωσης Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το BBC μια νέα τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης, παρόμοιας λογικής με το Wi-fi, που θα χρησιμοποιεί τις γνωστές πηγές φωτισμού led, είναι ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση, από κινέζους ερευνητές του Πανεπιστημίου Fudan της Σανγκάης.

Η νέα εφεύρεση έχει την ονομασία "Li-fi" (άμεση αναφορά στο light=φως) και καταφέρνει ταχύτητες μετάδοσης 150 megabits (Mbps) το δευτερόλεπτο, από έναν τσιπαρισμένο λαμπτήρα τεχνολογίας led, ο οποιος είναι ικανός να παρέχει σύνδεση στο internet σε 4 υπολογιστές.

"Χρειάζονται ακόμα αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να πούμε με ασφάλεια ότι όσα υπόσχεται η νέα ασύρματη τεχνολογία είναι εφικτά" ανέφεραν ειδικοί στο BBC.

Το li-fi ή Πρωτόκολλο επικοινωνίας ορατού φωτός (VLC) προβλέπεται ότι θα αποτελέσει ένα κατά πολύ φθηνότερο μέσο ασύρματης σύνδεσης από την "παραδοσιακή" μέθοδοδο Wi-fi. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM