Το τέλος του password

Το τέλος του password Facebook Twitter
6

Αν ψάχνει κανείς ένα ασφαλές password καλύτερα να απομνημονεύσει αυτό:
HQbgbiZVu9AWcqoSZmChwgtMYTrM7HE3ObVWGepMeOsJf4iHMyNXMT1BrySA4d7

63 τυχαίοι χαρακτήρες, σε αυτή την περίπτωση δημιουργημένοι από έναν ονλάιν password generator, είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος τρόπος να κρατήσετε ασφαλείς τους λογαριασμούς σας. Αλλά όπως εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ έμαθαν με τον δύσκολο τρόπο, κανένας κωδικός δεν είναι ασφαλής όταν οι χάκερς μπορούν -και το κάνουν- να τους  αποσπάσουν μαζικά από τράπεζες, εταιρείες παροχής e-mail, καταστήματα ή σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που δεν καταφέρνουν να προστατέψουν επαρκώς τους servers τους.

Εξάλλου με την τεχνολογία που μεγαλώνει με αλματώδεις ρυθμούς, γιατί η φόρμουλα password και username να παραμένει σταθερή; Και με την αύξηση των χρηστών που ζητούν καθημερινά πρόσβαση στο Ίντερνετ από τα λάπτοπ και τα κινητά τους, η εισαγωγή των password γίνεται όλο και μεγαλύτερος πονοκέφαλος. Όμως, οι εναλλακτικές επιλογές είναι καθ' οδόν.

H Google δουλεύει την ιδέα να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να χτυπάνε απλά τις συσκευές τους με ένα ειδικό δαχτυλίδι που θα περιλαμβάνει τους κωδικούς, ή τη δυνατότητα χρήσης μια κάρτας που μπαίνει στη θύρα USB. Η FIDO Alliance, σχεδιάζει ένα ανοικτό λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες την πρόσβαση στις ιστοσελίδες απλά τοποθετώντας στην οθόνη το δάχτυλό τους. «Αυτές οι βιομετρικές τεχνολογίες είναι πια αρκετά ώριμες και σε θέση να κυκλοφορήσουν στην αγορά σήμερα», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της FIDO, Ramesh Kesanupalli. H Motorola έχει πάει ακόμα πιο μακριά: προτείνει ένα «χάπι κωδικών», το οποίο θα αποτελείται από ένα μικροτσίπ και μια μπαταρία και θα ενεργοποιείται από τα στομαχικά οξέα. Το αποτέλεσμα θα είναι η εκπομπή ενός μοναδικού ψηφιακού σήματος.


Μέχρι τότε, οι ειδικοί στα θέματα ασφάλειας στο Ίντερνετ προτείνουν δύο βασικές αρχές: Ένα password πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, περιλαμβάνοντας αριθμούς και σύμβολα και ποτέ να μην γίνεται χρήση του ίδιου password σε περισσότερες από μια ιστοσελίδες.

Τech & Science
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμ Άλτμαν ChatGPT

Τech & Science / Ο Σαμ Άλτμαν κηρύσσεί «κόκκινο συναγερμό» για το ChatGPT καθώς ο ανταγωνισμός πιέζει την OpenAI

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της Δευτέρας, ο Άλτμαν ανέφερε ότι η OpenAI θα επαναπροσανατολίσει τις προτεραιότητές της, σημειώνοντας πως η συγκυρία είναι «κρίσιμη»
LIFO NEWSROOM
Εάν φέτος τα Χριστούγεννα δεν σταματάτε να φτερνίζεστε, υπάρχει εξήγηση

Τech & Science / Εάν φέτος τα Χριστούγεννα δεν σταματάτε να φτερνίζεστε, υπάρχει εξήγηση

Παρότι οι γιορτές θεωρούνται περίοδος χαλάρωσης και οικογενειακής θαλπωρής, ειδικοί προειδοποιούν ότι η καθημερινότητα μέσα στο σπίτι μπορεί να μας επιφυλάσσει κάτι που συχνά παραβλέπουμε
LIFO NEWSROOM
GLP-1 ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Τech & Science / GLP-1: Τι είναι τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας που πήραν έγκριση από τον ΠΟΥ - Οι δύο πρώτες οδηγίες

Ο ΠΟΥ θα παρουσιάσει, σύμφωνα με το Reuters, την επόμενη εβδομάδα τις κατευθυντήριες οδηγίες του για την κλινική διαχείριση της παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους
LIFO NEWSROOM
Η μουσική διευκολύνει το χειρουργείο και επιταχύνει την ανάρρωση, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η μουσική διευκολύνει τα χειρουργεία και επιταχύνει την ανάρρωση, σύμφωνα με μελέτη

Η έρευνα παρέχει από τις πιο ισχυρές μέχρι σήμερα ενδείξεις ότι η μουσική κατά τη γενική αναισθησία μπορεί να μειώσει τις ανάγκες σε φάρμακα και να βελτιώσει την ανάρρωση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Όντως, οι κωδικοί πρόσβασης είναι πλέον παρωχημένοι, γιατί όλοι οι διαδικτυακοί χρήστες έχουν πάνω από έναν λογαριασμό σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο. Οι νέες προτάσεις, βέβαια, δεν παύουν να είναι αμφιλεγόμενες...
"H Motorola έχει πάει ακόμα πιο μακριά: προτείνει ένα «χάπι κωδικών», το οποίο θα αποτελείται από ένα μικροτσίπ και μια μπαταρία και θα ενεργοποιείται από τα στομαχικά οξέα. Το αποτέλεσμα θα είναι η εκπομπή ενός μοναδικού ψηφιακού σήματος."Τι λε ρε Motorola;; Προτιμώ να πατάω τον κωδικό μου ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ παρά να με σταμπάρεις με τσιπάκι με τόσο ξεφτίλα δικαιολογία! Και μετά θα γκρινιάζουμε για.... "Σκάνδαλο" διαμοιρασμού δεδομένων με την NSA.