Facebook: Το νέο εργαλείο που ετοιμάζει για τις φωτογραφίες είναι σχεδόν τρομακτικό

Facebook: Το νέο εργαλείο που ετοιμάζει για τις φωτογραφίες είναι σχεδόν τρομακτικό Facebook Twitter
2

Όλοι μας έχουμε καταστρέψει μία καλή φωτογραφία ανοιγοκλείνοντας τα μάτια λίγο πριν το «κλικ». Και φυσικά δεν μας πάει καρδιά να τη σβήσουμε, όμως το default δεν παύει να υπάρχει, με όλους τους φίλους μας ταγκαρισμένους, τρισευτυχισμένους και με τα μάτια ανοιχτά.

Για τον λόγο αυτό το Facebook αποφάσισε να δουλέψει πάνω στο μικρό πρόβλημα και με το πρόγραμμα Al να αποκαταστήσει το λάθος. Το Al χρησιμοποιείται ως έξυπνο πρόγραμμα σε διάφορες τεχνολογικές εφαρμογές και θεωρείται ένας «έξυπνος» τρόπος για να διορθώνει ζωγραφίζοντας ό,τι δεν υπάρχει σε μια εικόνα. 

Όπως γράφτηκε σε τεχνολογικά sites μέχρι σήμερα το Al διόρθωνε το λάθος με τη χρήση «δανεικών» ματιών, συνήθως από άσχετες φωτογραφίες, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις το τελικό αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό μεν, τρομακτικό δε. 

Πλέον, οι επικεφαλής τέτοιου είδους τεχνολογιών στο Facebook μελετούν τη χρήση χαρακτηριστικών του προσώπου του χρήστη, προκειμένου να διορθώνονται τα κλειστά ή μισόκλειστα μάτια ή ένα κακής λήψης χαμόγελο και προκειμένου το αποτέλεσμα να δείχνει ακόμη πιο φυσικό, όπως εξηγούν και οι Brian Dolhansky και Cristian Canton Ferrer, που εργάζονται πάνω σε αυτό το εργαλείο. 

Οι δυο τους επιχείρησαν να προτείνουν λύσεις, οι οποίες θα είναι προέρχονται από τη φωτογραφική λίστα του κάθε χρήστη του Facebook και το τελικό αποτέλεσμα θα εξασφαλίζει ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, με χαρακτηριστικά διορθωμένα από τη δική του δεξαμενή profile pics.

Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ το μόνο πρόβλημα μέχρι στιγμής είναι ότι το πρόγραμμα δεν θα μπορεί να σχεδιάζει επακριβώς γωνίες και σκιές. Πάντως και πάλι αυτού του είδους οι διορθώσεις -που για την ακρίβεια περί παρεμβάσεων πρόκειται- ακόμη κι αν προέρχονται από ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες των χρηστών, είναι κάπως τρομακτικές. 

Με στοιχεία από το wersm.com

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παράτα το Instagram, η τεχνητή νοημοσύνη θα σου δώσει δουλειά», λέει ο CEO της Perplexity

Τech & Science / «Παράτα το Instagram, η τεχνητή νοημοσύνη θα σου δώσει δουλειά», λέει ο CEO της Perplexity

Ο CEO της Perplexity, Αραβίντ Σρινιβάς, καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την ΤΝ αντί να χάνονται στα social – Την ώρα που η ΤΝ μειώνει θέσεις εργασίας, «η λύση είναι η επιχειρηματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Η OpenAI επέλεξε την Google, αντί της Amazon και της Microsoft για τις υποδομές cloud του ChatGPT

Τech & Science / Η OpenAI επέλεξε την Google, αντί της Amazon και της Microsoft, για τις υποδομές cloud του ChatGPT

Η συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό έρχεται καθώς η OpenAI διευρύνει τους παρόχους cloud, αναζητώντας περισσότερη υπολογιστική ισχύ για την εξυπηρέτηση της αυξανόμενης ζήτησης
LIFO NEWSROOM
Οκτώ μωρά στο Ηνωμένο Βασίλειο γεννήθηκαν με DNA από τρία άτομα για την εξάλειψη ανίατης κληρονομικής ασθένειας

Τech & Science / Οκτώ μωρά στο Ηνωμένο Βασίλειο γεννήθηκαν με DNA από τρία άτομα για την εξάλειψη ανίατης κληρονομικής ασθένειας

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στην τεχνική της «δωρεάς μιτοχονδριακού DNA», που στοχεύει στην πρόληψη σοβαρών, συχνά θανατηφόρων παθήσεων
LIFO NEWSROOM
ALS: Η νόσος που αντιμετώπιζε ο Γεράσιμος Μιχελής

Τech & Science / Τι είναι το ALS, η νόσος που αντιμετώπιζε ο Γεράσιμος Μιχελής

Η Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση ή νόσος του κινητικού νευρώνα, με την οποία εξοικειώθηκε μεγάλη μερίδα του κόσμου μέσα από την περίπτωση του Στίβεν Χόκινγκ - Τα πρώιμα συμπτώματα και οι πιθανότητες επιβίωσης
LIFO NEWSROOM
Πρωτεΐνες στο ανθρώπινο σώμα αποκαλύπτουν προειδοποιητικά σημάδια για τη νόσο Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον

Τech & Science / Πρωτεΐνες στο ανθρώπινο σώμα αποκαλύπτουν προειδοποιητικά σημάδια για τη νόσο Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον

Η ανάλυση μεγάλου συνόλου βιολογικών δεδομένων αποκαλύπτει στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ανίχνευση και την καταπολέμηση νευροεκφυλιστικών παθήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δηλαδη η ελογη στοικοτητα να μην είναι καθε κλικ και αριστουργημα ή η καθε μια δημοσιευση καθημερινης απεικονησης μας να μην είναι μπρεσον παει πεταξε απο το παραθυρο;Εχει γινει μια πολιτιστικη αλλαγη οπου η κοινωνικη μετριοπαθεια και το γνωθι σαυτον εχει αντικατασταθει με τον πλεον ανεφαρμοστο ναρκισσισμο της "θεωσης' του ατομου.Ολοι (καλα όχι όλοι απλα μια επικινδυνα επιδραστικη μεριδα του πληθυσμου) εχει πιστεψει πραγματικα ότι μπορει να ξεφυγει απο την ανθρωπινη μοιρα του ατελους ανθρωπου και να εξυψωθει σε ατομικο επιπεδο σε μια μορφη τελειωτητας...ξεχναμε ως κοινωνία όμως ότι η Υβρις της αποπειρας της Θεωσης φερνει την τιμωρία της Νεμεσις...τους ψυχολογους δηλαδη."πως μπορει ΕΓΩ ο Ποκοπικος να εχω φωτογραφία που να μην είναι Τελεια ως μου πρεπει;"Η εξωφρενικη ανοδος των ψυχολογων μονο σε μερικες δεκαετιες σε κοινωνιες που τα υλικα αγαθα και η επιβιωση είναι εξασφαλισμενα οσο πουθενα αλλου στην Ιστορια είναι συμπτωμα και όχι λυση. Κατι δεν παει καλα σε επιπεδο Πολιτισμου, το βλεπουμε στις Τεχνες, τα τραγουδια σταματησαν ανα εξιστορουν ανθρωπινες εμπειριες και χαΪδευουν τον εγωκεντρισμο , οι ανωδικες μορφες τεχνης είναι εφημερες και μικρες (περφορμανς, ινσταλεσιον κτλ), μονο οι κλασσικες εικαστικες τεχνες καπως αντιστεκονται ως οι γραιες της γειτονιας.Δεν είναι μονο η ανωδος των ψυχολογων αποτελεσμα τγης Υβρεως αλλα και η σταθερη ανωδος της ασυναισθητης αγανακτησης των παντων με τους παντες...οταν δεν δεχεσαι την Ατελη Φυση του Ανθρωπου, αγανακτεις παντου και διαρκως με κατι."Πως μπορω ΕΓΩ ο Ποκοπικος να ανεχθω κατι που διαφωνω; Αφου ΕΓΩ ως θεωμενος ανθρωπος εχω την αληθεια.Δεν σταματησαμε ποτε να είμαστε ειδωλολατρες απλα για πρωτη φορα στην Ανθρωπινη Ιστορια αναγαμε τους εαυτους μας σε ειδωλα λατρειας και αυτο είναι προβλημα σε Υπαρξιακο επιπεδο. Ο Πολιτισμος μας με οδηγο τις Τεχνες πρεπει να θυμηθει τις εποχες που ο Πολιτισμος εξυμνουσε την Ανθρωπινη Ατελεια.
Πότε ο πολιτισμός εξυμνούσε την Ατέλεια; Σχεδον οποιοδήποτε έργο τέχνης μέχρι τη στροφή του ρεαλισμού και του ιμπρεσιονισμού κυνηγούσε πάντα το ιδανικό και το τέλειο όπως αυτό θεωρούνταν από τις εκάστοτε κοινωνίες της περιόδου. Ελάχιστες ήταν οι στιγμές της ιστορίας που οι τέχνες δεν κυνηγούσαν το ωραίο, το τέλειο ή το ιδανικό. Στην παρούσα φάση οι τέχνες κυνηγούν το έξυπνο. Οι χρήστες των σοσιαλ μίντια κυνηγούν το μπανάλ, το βαρετό, το τετριμμένο, το κοινότοπο, το ψεύτικο, το «διαφημιστικό».