Facebook Messenger: Tα World Effects φέρνουν νέα διάσταση στο chat

Facebook Messenger: Tα World Effects φέρνουν νέα διάσταση στο chat Facebook Twitter
Το Facebook Messenger προσφέρει μία νέα AR εμπειρία τύπου Snapchat στη χρήση του.
0

Ο Messenger του Facebook συνεχίζει να αναβαθμίζεται. Μια νέα προσθήκη που θυμίζει το SnapChat ενσωματώνεται στον αποστολέα μηνυμάτων του κοινωνικού δικτύου και φέρνει τον κόσμο της augmented reality στην καθημερινότητά μας.

Τα μηνύματα του ψηφιακού κόσμου γίνονται πιο όμορφα όταν συνοδεύονται από εικόνες και οπτικά εφέ. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά το SnapChat, αφού από την αρχή της λειτουργίας του έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί κάθε είδους οπτικό εφέ στο έπακρο. Το Facebook, ζήλεψε και ανακοίνωσε σήμερα ότι ενσωματώνει στον Messenger μια νέα λειτουργία οπτικών εφέ, τα οποία ονομάζει World Effects.

H αλήθεια είναι ότι τα World Effects δεν διαφέρουν πολύ από το SnapChat: σας επιτρέπουν να τοποθετείτε τρισδίαστατα αντικείμενα στο περιβάλλον σας, αν θέλετε να τα γράφετε σε βίντεο (ή απλά να βγάζετε φωτογραφίες) και μετά να τα μοιράζεστε με τους αγαπημένους σας. Ένα από τα εφέ επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν μια τρισδιάστατη καρδιά πάνω από το κεφάλι τους, ένα άλλο να φοράνε αστείες μάσκες ή κάποιο άλλο φέρνει ένα μικρό μονόκερο να παίζει κιθάρα στο κάδρο της επαυξημένης σας πραγματικότητας.

Για να βάλετε ένα World Effect στη συνομιλία σας θα χρειαστεί να ανοίξετε την κάμερα του Messenger μέσα από μια συνομιλία και στη συνέχεια να ψάξετε στα camera effects. Με ένα απλό "tap" μπορείτε να ενσωματώσετε όποιο θέλετε στις φωτογραφίες σας. Αυτή τη στιγμή η ποικιλία των World Effects δεν είναι μεγάλη αλλά όπως ανακοίνωσε το Facebook, η προσθήκη χιλιάδων νέων αντικειμένων θα γίνει σταδιακά (όπως έγινε και με τα θεματικά stickers του Messenger πριν λίγα χρόνια).

  

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM