Επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς να σκοτώσουν το ζώο

Επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς να σκοτώσουν το ζώο Facebook Twitter
1

Την πρώτη μπριζόλα από κύτταρα αγελάδας δημιούργησαν επιστήμονες στην ισραηλινή νεοφυή επιχείρηση Aleph Farms, που έχει την εμφάνιση και γεύση της γνωστής μοσχαρίσιας μπριζόλας.

Οι επιστήμονες απέσπασαν τέσσερις τύπους κυττάρων από την αγελάδα, φρόντισαν να τα θρέψουν ώστε να αλληλεπιδράσουν το ένα με το άλλο και να πολλαπλασιαστούν, όπως ακριβώς θα συνέβαινε αν αποτελούσαν μέρος του σώματος του ζώου. Πρόθεσή τους ήταν να δημιουργήσουν μια δομή παρόμοια με μυϊκό ιστό.

Η μπριζόλα παρήχθη σε συνεργασία με το Technion Israel Institute of Technology με στόχο να υπάρξει μια εναλλακτική στην παραδοσιακή μπριζόλα, εναλλακτική που δεν αποφεύγει μόνον το στάδιο της σφαγής του ζώου αλλά είναι και βιώσιμη, περιβαλλοντικά.

Επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς να σκοτώσουν το ζώο Facebook Twitter

Η εν λόγω μπριζόλα είναι απλώς πρωτότυπο. Έχει την ίδια κρεάτινη εμφάνιση με τη συμβατική μοσχαρίσια, οι μεγάλοι σεφ δεν έχουν κανέναν λόγο να ντραπούν για να τη σερβίρουν. Επιπλέον – και αυτό ας ληφθεί σοβαρά υπόψη – δεν απαιτούνται τα στρέμματα γης, οι ποσότητες νερού, οι βοοτροφές και όλοι οι άλλοι πόροι που απαιτεί η εκτροφή βοοειδών για παραγωγή κρέατος.

«Διαμορφώνουμε το μέλλον της βιομηχανίας κρέατος, στην κυριολεξία» διατείνεται ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aleph Farms, Ντιντιέ Τούμπια. «Στην Aleph Farms, αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία. Κάναμε το όραμα πραγματικότητα με το να δημιουργήσουμε μια μπριζόλα υπό ελεγχόμενες συνθήκες» προσθέτει.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο χρόνος δημιουργίας κάθε ενός, πάχους πέντε χιλιοστών, πρωτοτύπου, ανήλθε σε δύο με τρεις εβδομάδες και το κόστος σε 50 δολάρια (σημαντική μείωση σε σχέση με την τιμή του πρώτου μπέργκερ από εργαστήριο, το 2013, που είχε ανέλθει σε 225.000 δολάρια).

Στην Aleph Farms φιλοδοξούν να είναι, σε τρία με τέσσερα χρόνια, σε θέση να διαθέσουν στο εμπόριο τη μοσχαρίσια μπριζόλα εργαστηρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο καθώς επιβραδύνεται ο εμβολιασμός τους, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Τech & Science / Εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο καθώς επιβραδύνεται ο εμβολιασμός τους, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Τα κρούσματα ασθενειών που προλαμβάνονται με εμβολιασμό αυξάνονται παγκοσμίως, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και εκθέτοντας τις πληγείσες χώρες σε αυξανόμενο κόστος για την αντιμετώπισή τους
LIFO NEWSROOM
Η Gen Z στο TikTok θέλει πίσω το BlackBerry: Η «νοσταλγία της τεχνολογίας» στα social media

Τech & Science / Η Gen Z στο TikTok θέλει πίσω το BlackBerry: Η «νοσταλγία της τεχνολογίας» στα social media

Οι χρήστες ανακαλούν τη φυσική αίσθηση του πληκτρολογίου, το trackball κάτω από τον αντίχειρα, αλλά κυρίως τη μνήμη μιας εποχής όπου το τηλέφωνο ήταν «εργαλείο» και όχι παράθυρο σε μια ψηφιακή πραγματικότητα χωρίς παύση
LIFO NEWSROOM
Ελληνίδα ερευνήτρια επικεφαλής ομάδας που προτείνει νέα προσέγγιση στην εκτίμηση σεισμικού κινδύνου

Τech & Science / Ελληνίδα ερευνήτρια επικεφαλής ομάδας που προτείνει νέα προσέγγιση στην εκτίμηση σεισμικού κινδύνου

Η μελέτη αναδεικνύει τη σημασία της παλαιοσεισμολογίας στην κατανόηση του φαινομένου των σεισμών και επιχειρεί να κατανοήσει καλύτερα τη σεισμική ωριμότητα (και συμπεριφορά) των ρηγμάτων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια