Μακρόν: Αυξάνει τον κατώτατο μισθό, ανακοίνωσε μέτρα και κατανοεί την οργή των Κίτρινων Γιλέκων

Μακρόν: Αυξάνει τον κατώτατο μισθό, ανακοίνωσε μέτρα και κατανοεί την οργή των Κίτρινων Γιλέκων Facebook Twitter
0

Στον απόηχο των δυναμικών και βίαιων κινητοποιήσεων από τα «Κίτρινα Γιλέκα», ο Εμανουέλ Μακρόν προχώρησε στο πολυαναμενόμενο διάγγελμά του απόψε και υποσχέθηκε αύξηση κατώτατου μισθού.

Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, αλλά δεν θα επαναφέρει τον «φόρο πλούτου».

Μιλώντας για το κίνημα των κίτρινων γιλέκων είπε πως «ο θυμός των διαδηλωτών ήταν βαθύς και με πολλούς τρόπους αποδεκτός».

Κάνοντας την αυτοκριτική του, παραδέχτηκε πως πολλοί άνθρωποι ήταν δυσαρεστημένοι με τις συνθήκες διαβίωσης και θεώρησαν ότι «δεν είχαν εισακουστεί». «Ίσως έδωσα την εντύπωση ότι έχω άλλες ανησυχίες και προτεραιότητες. Ξέρω ότι μερικοί από σας έχουν πληγωθεί από τα λόγια μου», είπε όπως μετέδωσε το BBC.

Είπε ότι τα τελευταία 40 χρόνια υπήρξε δυσφορία σε «χωριά και γειτονιές όπου οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν μειωθεί, όπου οι συνθήκες διαβίωσης έχουν επιδεινωθεί». 

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι από τον επόμενο χρόνο θα καταργηθεί το μέτρο της αύξησης στον φόρο κοινωνικών ασφαλίσεων για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Εκτός από την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ τον μήνα, που όπως είπε δεν θα στοιχίσει τίποτα στην εργοδοσία και θα εφαρμοστεί από τον επόμενο χρόνο, κάλεσε εκείνες τις επιχειρήσεις που μπορούν να χορηγήσουν στους εργαζομένους τους ένα επίδομα στο τέλος του έτους. Ανακοίνωσε επίσης ότι η αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση δεν θα υπόκειται σε φόρους από το 2019.

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους δημάρχους όλης της χώρας.

Θα απαντήσουμε στην οικονομική και κοινωνική επείγουσα κατάσταση με ισχυρά μέτρα, μειώνοντας τους φόρους πιο γρήγορα, διατηρώντας υπό έλεγχο τις δαπάνες μας, όχι όμως κάνοντας αναστροφή» στην ακολουθούμενη πολιτική, τόνισε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM