Διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου -Στο τραπέζι το πλάνο για την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου -Στο τραπέζι το πλάνο για την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διαδοχικές συσκέψεις θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο το σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός θα έχει στις 10:00 σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα παραδοθεί στον κ. Μητσοτάκη η πρόταση για την άρση των μέτρων.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ομάδα για την άρση των μέτρων, για την ανάλυση την πρόταση των ειδικών, προκειμένου να αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή χαλάρωσης των μέτρων του κορωνοϊού. Έχει ήδη προαναγγελθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις τη Δευτέρα για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας έχουν παραταθεί έως τις 4 Μαΐου, ενώ και κατά τη διάρκεια των χθεσινών ενημερώσεων για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι έως τότε η έξοδος από το σπίτι θα γίνεται για συγκεκριμένους λόγους.

Όπως όλα δείχνουν αυτή η παράταση θα είναι πιθανότατα η τελευταία. Το βασικό σενάριο είναι πως από τις 4 Μαΐου θα ανοίξουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και εμπορικά καταστήματα, ενώ θα καταργηθεί η αποστολή SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, όλα δείχνουν ότι στις 11 Μαΐου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ' Λυκείου, ενόψει και των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν σε διαφορετικές φάσεις. Στο μεταξύ, χθες δόθηκε παράταση στην άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών

Τα πολυκαταστήματα αναμένεται να ανοίξουν μετά τις 15 Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, ενώ από τις 25 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, αλλά με αυστηρούς κανονισμούς για την τήρηση αποστάσεων.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM