Καναδάς: Ακατάλληλες 1 εκατ. μάσκες που αγοράστηκαν από την Κίνα

Καναδάς: Ακατάλληλες 1 εκατ. μάσκες που αγοράστηκαν από την Κίνα Facebook Twitter
0

Η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι περίπου ένα εκατομμύριο μάσκες KN95 που εισήχθησαν από την Κίνα δεν πληρούν τις καναδικές προδιαγραφές και δεν μπορούν να διανεμηθούν σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που έχουν κινητοποιηθεί στην μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού.

Η δημόσια υπηρεσία υγείας του Καναδά «εντόπισε περίπου ένα εκατομμύριο μάσκες KN95 που δεν πληρούν τις προδιαγραφές» της κυβέρνησης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα. Αυτές οι μάσκες «δεν διανεμήθηκαν στις επαρχίες και στις περιοχές» που εμπλέκονται στην μάχη κατά του νέου κορονοϊού, ανέφερε. «Θα αξιολογηθούν για να προσδιοριστεί η πιθανή χρήση τους σε άλλους τομείς» εκτός από εκείνον της υγείας, πρόσθεσε.

Οι μάσκες NK95 είναι κινεζικά μοντέλα παρόμοια με τα N95, που είναι ίδια αναφορικά με την προστασία με τα FFP2 που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη. «Ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου εφοδιασμού» προέρχεται από «την Κίνα και η μεταφορά υλικών από αυτήν τη χώρα είναι πολύ περίπλοκη», δήλωσε η Ανίτα Αναντ, υπουργός δημοσίων υπηρεσιών και προμηθειών.

Οι σχέσεις Καναδά - Κίνας βιώνουν μια πρωτόγνωρη κρίση μετά τη σύλληψη τον Δεκέμβριο του 2018 στο Βανκούβερ της οικονομικής διευθύντριας του κινεζικού γίγαντα τηλεπικοινωνιών Huawei, της Μενγκ Ούανγκζου, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκατομμύρια αναπνευστήρες και χειρουργικές μάσκες N95 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην καναδική δημόσια υπηρεσία υγείας προς εξέταση.

Επιπροσθέτως, η εγχώρια παραγωγή «αυξάνεται»: «Αυτή την εβδομάδα, υπογράψαμε συμβόλαια με τρεις άλλες καναδικές εταιρείες», πρόσθεσε η υπουργός.

Η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors (GM), στην οποία έχει δοθεί προεδρική εντολή να κατασκευάζει τεχνητούς αναπνευστήρες στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε από την πλευρά της μια μερική μετατροπή του εργοστασίου της στην Οσάβα (Οντάριο) για την παραγωγή μασκών. Σκοπεύει να κατασκευάζει «περίπου ένα εκατομμύριο μάσκες το μήνα» για να «βοηθήσει τον Καναδά να ανταποκριθεί στην επείγουσα ανάγκη για μάσκες για επαγγελματίες υγείας και άλλους Καναδούς», ανέφερε η GM.

Στις αρχές Απριλίου, ο Καναδάς έλαβε περισσότερες από 10 εκατομμύρια μάσκες και ανακοίνωσε παραγγελία για περισσότερες από 60 εκατομμύρια μάσκες N95.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM
«Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Ανάλυση / «Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Πώς Τουρκία και Ρωσία ισορροπούν ανάμεσα σε συνεργασία και ανταγωνισμό, επεκτείνοντας την επιρροή τους από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αρκτική
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
H Γρενάδα ζητά συγγνώμη και αποζημιώσεις από τον Βασιλιά Κάρολο για κέρδη της μοναρχίας από τη δουλεία

Διεθνή / H Γρενάδα ζητά αποζημιώσεις από τον Βασιλιά Κάρολο για κέρδη της μοναρχίας από τη δουλεία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ο βασιλιάς Γεώργιος Δ΄ κέρδισε προσωπικά από την εργασία σκλάβων σε φυτείες της Γρενάδας. Η χώρα ζητά από τον Βασιλιά Κάρολο συγγνώμη και αποζημιώσεις για το παρελθόν της βρετανικής μοναρχίας στη δουλεία
ΦΩΤ.: GETTY