Κορωνοϊός: Παρατείνεται το lockdown στη Βρετανία - Για άλλες τρεις εβδομάδες

Κορωνοϊός: Παρατείνεται το lockdown στη Βρετανία - Για άλλες τρεις εβδομάδες Facebook Twitter
0

Για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες παρατείνεται το lockdown στη Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε ο Ντομινίκ Ράαμπ, καθώς οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να πουν με βεβαιότητα αν η πανδημία του κορωνοϊού έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της.

Όπως τόνισε ο Ντομινίκ Ράαμπ, υπουργός Εξωτερικών που αυτή τη στιγμή αντικαθιστά τον πρωθυπουργό Τζόνσον μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του, υπάρχει ελπίδα πως ο αριθμός των νέων μολύνσεων δεν εμφανίζει αύξηση στον πληθυσμό, ωστόσο υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, τα ιδρύματα και τους οίκους ευγηρίας.

«Η σαφής σύσταση που λάβαμε είναι πως όποια αλλαγή στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αυτή τη στιγμή ίσως επέφερε σημαντική αύξηση στην εξάπλωση του ιού. Κι αυτό ίσως συνεπαγόταν την απειλή μιας δεύτερης κορύφωσης της πανδημίας με αύξηση του αριθμού των νεκρών» ανέφερε ο ίδιος.

Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να «ακολουθεί τις οδηγίες, να μένει σπίτι, να προστατεύει το NHS και να σώζει ζωές έως ότου οι επιστήμονες και οι γιατροί βεβαιωθούν πως η πανδημία είναι υπό έλεγχο».

«Το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να χαλαρώσουμε τόσο σύντομα.Θα ήταν η χειρότερη έκβαση όχι μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την οικονομία και τη χώρα ολόκληρη» τόνισε ο ίδιος.

Ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι πριν την οποιαδήποτε απόφαση για χαλάρωση των περιορισμών θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε πέντε παράγοντες: στην χωρητικότητα των νοσοκομείων, διαρκής και σταθερή πτώση του καθημερινού ρυθμού θανάτων, αξιόπιστα δεδομένα ότι ο ρυθμός μετάδοσης μειώνεται σε διαχειρίσιμα επίπεδα, ελεγχόμενη διεξαγωγή τεστ και διανομή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού, όπως και ότι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις δεν θα επιβαρύνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο φτάνει τους 861, ανεβάζοντας το σύνολο στους 13.729, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Χθες ο αριθμός των νεκρών ήταν 761.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM