Η δασκάλα του έρωτα

Η δασκάλα του έρωτα Facebook Twitter
0
­Αφιερώνεις το βιβλίο σου στους πρώην σου. Μα, πόσοι είναι αυτοί οι πρώην;

Δεν είναι τόσο πολλοί! (γέλια) Το αφιερώνω σ' αυτούς που πραγματικά με βοήθησαν στη δουλειά μου, στις μόνιμες σχέσεις μου. Όταν, ας πούμε, διάβασα από μια ερευνήτρια του σεξ ότι το τάδε νεύρο, αν το πι- έσεις είναι σούπερ για τον άντρα, δεν έπρεπε να το τσεκάρω;

Δηλαδή, έχεις κάνει όλα όσα περιγράφεις!

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Το να είσαι sex editor δεν σημαίνει ότι γράφεις τα απομνημονεύματά σου. Διαβάζω πάρα πολύ, υπάρχουν έρευνες από τις οποίες ενημερώνομαι, και σαφώς παίρνω κι από πλάγιες πηγές υλικό, π.χ. διάφορα tips από ζιγκολό και call girls.

Για χρόνια επικρατούσε η άποψη ότι μια γυναίκα που πηγαίνει με πολλούς άντρες είναι «ελαφρών ηθών». Έχει καταρριφθεί αυτό τελικά ή εξακολουθεί να ισχύει;

Στην Ελλάδα βλέπω ότι οι γυναίκες είναι δύο ταχυτήτων. Η μια είναι αυτή που συνεχίζει να κρύβει τους εραστές της και η άλλη τα κορίτσια της γενιάς του «Cosmopolitan», που είναι σούπερ απελευθερωμένα και έχουν μια απίστευτη λίμπιντο. Ξέρεις, η γυναικεία λίμπιντο όλο και αυξάνεται, ενώ η αντρική όλο και μειώνεται.

Αυτό έχει να κάνει με την τρομερή επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών;

Συμβαίνει επειδή η κοινωνία αρχίζει να αποδέχεται επιτέλους τη γυναικεία σεξουαλικότητα. Ουσιαστικά στα 30 αρχίζει η γυναίκα να θέλει πολύ σεξ. Τότε ξυπνάει. Λαμβανομένης υπόψη και της οικονομικής ευρωστί- ας σας, θα γίνεστε ακόμα πιο απειλητικές, θα πρέπει να σας φοβούνται οι άντρες! Μα, οι άντρες πάντα φοβούνταν τη γυναικεία σεξουαλικότητα. Ειδικά στην Ελλάδα! Τώρα, μάλιστα, που έχει αποδειχτεί ότι η γυναίκα είναι το εκ φύσεως πολυγαμικό ον, γι' αυτό και πολυοργασμικό, αλλάζουν τα πάντα. Πριν από μερικά χρόνια λάβαμε μια επιστολή από το Σεξολογικό Ινστιτούτο ή από το Σεξολογικό Κέντρο, δεν θυμάμαι τώρα, που ζητούσε συγγνώμη εκ μέρους των προκατόχων τους γιατρών των αρχών του 20ού αιώνα για τα ψέματα που είπαν. Ήξεραν την αλήθεια για τον γυναικείο οργασμό και την απέκρυψαν για κοινωνικούς λόγους...

Λες στο βιβλίο ότι η ιδανική συνθήκη τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες είναι ο «βιασμός».

Καταρχάς, είναι επίφοβο έτσι όπως το λες. Εγώ περιγράφω μια φαντασίωση, ένα παιχνίδι. Δεν κάνεις τις φαντασιώσεις σου κάθε μέρα και τις κάνεις μόνο με τον άντρα που θέλεις, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, για να μην υπάρχει η ρουτίνα.

Θίγεις το θέμα του μεγέθους. Δεν είναι υπαίτιοι οι γκέι γι' αυτό; Η εμμονή τους με το μέγεθος, που τη «μετέδωσαν» στις σύγχρονες γυναίκες...

Όταν βλέπεις ένα μεγάλο πέος, έχεις διέργεση. Οι γκέι όντως λάτρεψαν πρώτοι το αντρικό σώμα. Εγώ μεγάλωσα μέσα στα gay club. Μου ασκούσαν τρομερή μαγεία, κυρίως οι transexual!

Γράφεις ότι οι Έλληνες, ακόμα κι όταν έχουν μικρό πέος, φέρονται σαν να έχουν μεγάλο... Δεν είναι αλήθεια; (γέλια)

Το κόμπλεξ και η ανασφάλεια παραμένουν όμως... Δεν θα 'πρεπε. Γι' αυτό δίνω ρητές οδηγίες και στάσεις για μικρά πέη, γιατί παρατηρείται οι άντρες με μικρό πέος να κάνουν τις στάσεις για μεγάλο πέος, και οι άντρες με μεγάλο πέος να κάνουν τις στάσεις για μικρό πέος. Επειδή δεν ξέρουν, δεν έχουν την αίσθηση του κόλπου. Πάντως, οι Γερμανοί θεωρούν ότι οι Έλληνες έχουν μικρό πέος συγκριτικά με άλλους λαούς.

Γράφεις, επίσης, ότι το σημείο G του άντρα είναι στον πρωκτό. Άρα, καταρρίπτεις ακόμα ένα μεγάλο αντρικό ταμπού. Δυνάμει, όλοι μπορεί να ζητήσουν να ασχοληθεί κάποιος με τον πρωκτό τους. Τους κάνει αυτό γκέι;

Γκέι είναι όποιος ερωτεύεται άντρες. Το τι ζητάει από μια γυναίκα στο σεξ ένας στρέιτ άντρας δεν τον κάνει γκέι. Άσε που σήμερα υποτίθεται ότι δεν υπάρχει το απόλυτο. Δεν υπάρχει απόλυτα γκέι ή στρέιτ, έτσι λένε οι ερευνητές του σεξ. Ότι όλοι κινούμαστε κάπου μεταξύ. Πολλές από τις γυναίκες αναγνώστριές μου, από «Cosmopolitan» ή «ΜarieClaire», μου γράφουν ότι θέλουν να το δοκιμάσουν με γυναίκα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αμέσως μετά δεν θα συνεχίσουν την ερωτική τους ζωή με άντρες.

Η κρίση έχει επηρεάσει τη σεξουαλικότητα του Έλληνα;

Υποτίθεται ότι σε μια περίοδο κρίσης το ρίχνουμε στο σεξ. Αν έχει αυξηθεί στατιστικά, δεν ξέρω. Πάντως, αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των γυναικών που βγήκαν στη βίζιτα και των αντρών ζιγκολό.

Οι άντρες σε θεωρούν «εύκολη» λόγω της δουλειάς σου;

Όχι! Με σέβονται πολύ και, ίσα ίσα, με θεωρούν μάλλον «δύσκολη». Μου έχουν φοβερό respect. Με βλέπουν πλέον σαν «φιλαράκι». Εκεί έχω χάσει σ' αυτό ως γυναίκα.

Δεν ξέρω τι έχασες, αλλά μια εποχή σε ζήλευε η μισή Αθήνα για τον Ροντρίγκο. Γυναίκες και άντρες! Τι έπαθα τότε! (γέλια)

Τώρα χωρίσαμε, αλλά παραμένουμε καλοί φίλοι. Τον είχα προετοιμάσει, όμως, πριν τον φέρω από τη Βραζιλία. Το είχα ξαναζήσει παλιότερα με έναν Γάλλο μιγά που τα είχα και, όπου πηγαίναμε, γινόταν πανικός. Και ακόμα παλιότερα με έναν άλλο...

Καλά, μόνο με ξένους καλλονούς τα είχες;

Αφού μου αρέσουν οι ωραίοι άντρες!

Μα τι τους κάνεις; Χρησιμοποιείς όλα αυτά που περιγράφεις στα άρθρα σου;

Λες; (γέλια) Όταν είσαι σε σχέση, μιλάς καρδιά προς καρδιά. Όλα τα καλά μου αγόρια ήταν τα ωραία, αυτοί με αγάπησαν πραγματικά. Με τους λίγο πιο μέτριους ήταν που πέρασα άσχημα.

Από πού πήρες τα περισσότερα tips; Από άντρες στρέιτ, από γκέι ή γυναίκες;

Από όλους! Από γκέι έμαθα τον «βιδωτό» στοματικό έρωτα. Ξέρεις πόσο extreme και ταμπού ήταν το στοματικό; Το άλλαξε η ταινία Βαθύ Λαρύγγι! Και το «πρωκτικό», το οποίο πρέπει πια η γυναίκα να το δίνει. Άλλωστε, αποδείχτηκε από τον γιατρό Κomisaruk ότι υπάρχει και πρωκτικός οργασμός.

Πώς νιώθεις που έγινες γνωστή μέσα από το σεξ;

Εγώ νιώθω μια χαρά! Πριν από μερικά χρόνια, πάνω που έλεγα να τα παρατήσω, επηρεασμένη από άλλους, μου έφερε ένας φίλος από τη Νέα Υόρκη ένα αυτόγραφο από τη Dr. Ruth που έλεγε: «Eirini, keep going». Ε, είπα, αυτό θα κάνω! Και αποδέχτηκα την καριέρα της sex editor.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μικρά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία ενώνουν τις δυνάμεις τους

Βιβλίο / Τα μικρά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία ενώνουν τις δυνάμεις τους

Από την Αμοργό ως την Αλεξανδρούπολη και από την Ξάνθη ως τη Μυτιλήνη, τα μικρά βιβλιοπωλεία αποκτούν για πρώτη φορά συλλογική φωνή. Βιβλιοπώλες και βιβλιοπώλισσες αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Μικρή μου, ας τους αφήσουμε αυτούς τους κερατάδες τους καλόγερους»

Lifo Videos / «Μικρή μου, ας τους αφήσουμε αυτούς τους κερατάδες τους καλόγερους»

Η Αγλαΐα Παππά διαβάζει ένα απόσπασμα από τις βέβηλες και αμφιλεγόμενες «120 Μέρες των Σοδόμων» του Μαρκησίου ντε Σαντ, ένα βιβλίο αναγνωρισμένο πλέον ως αξεπέραστο λογοτεχνικό αριστούργημα και χαρακτηρισμένο ως «εθνικός θησαυρός» της Γαλλίας.
THE LIFO TEAM
Το «προπατορικό αμάρτημα» του Τζο Μπάιντεν

Βιβλίο / Ποιο ήταν το θανάσιμο σφάλμα του Τζο Μπάιντεν;

Ένα νέο βιβλίο για τον πρώην Πρόεδρο αποτελεί καταπέλτη τόσο για τον ίδιο όσο και για τη δουλοπρεπή κλίκα πιστών και μελών της οικογένειάς του, που έκαναν το παν για να συγκαλύψουν τον ραγδαίο εκφυλισμό της γνωστικής του ικανότητας.
THE LIFO TEAM
ΕΠΕΞ Συγγραφείς/ Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / 8 Έλληνες συγγραφείς ξαναγράφουν τους μύθους και τις παραδόσεις

Η Λυσιστράτη ερμηνεύει τις ερωτικές σχέσεις του σήμερα, η Ιφιγένεια διαλογίζεται στην παραλία και μια Τρωαδίτισσα δούλα γίνεται πρωταγωνίστρια: 8 σύγχρονοι δημιουργοί, που συμμετέχουν με τα έργα τους στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, συνομιλούν με τα αρχαία κείμενα και συνδέουν το παρελθόν με επίκαιρα ζητήματα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τζούντιθ Μπάτλερ: «Θέλουμε να ζήσουμε με ανοιχτή ή με κλειστή καρδιά;»

Τζούντιθ Μπάτλερ / «Θέλουμε να ζήσουμε με ανοιχτή ή με κλειστή καρδιά;»

Μια κορυφαία προσωπικότητα της σύγχρονης παγκόσμιας διανόησης μιλά στη LiFO για τo «φάντασμα» της λεγόμενης ιδεολογίας του φύλου, για το όραμα μιας «ανοιχτόκαρδης κοινωνίας» και για τις εμπειρίες ζωής που της έμαθαν να είναι «ένας άνθρωπος ταπεινός και ταυτόχρονα θαρραλέος».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ντίνος Κονόμος

Βιβλίο / «Ο κύριος διευθυντής (καλό κουμάσι) έχει αποφασίσει την εξόντωσή μου…»

Ο Ντίνος Κονόμος, λόγιος, ιστοριοδίφης και συγγραφέας, υπήρξε συνεχιστής της ζακυνθινής πνευματικής παράδοσης στον 20ό αιώνα. Ο συγγραφέας Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής παρουσιάζει έργα και ημέρες ενός ανθρώπου που «δεν ήταν του κόσμου τούτου».
ΦΙΛΙΠΠΟΣ Δ. ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ
Η ζωή του Καζαντζάκη σε graphic novel από τον Αλέν Γκλικός

Βιβλίο / Ο Νίκος Καζαντζάκης όπως δεν τον είχαμε ξαναδεί σε ένα νέο graphic novel

Ο ελληνικής καταγωγής Γάλλος συγγραφέας Αλέν Γκλικός καταγράφει την πορεία του Έλληνα στοχαστή στο graphic novel «Καζαντζάκης», όπου ο περιπετειώδης και αντιφατικός φιλόσοφος και μυθιστοριογράφος ψυχαναλύεται για πρώτη φορά και συστήνεται εκ νέου στο ελληνικό κοινό.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
«Πετρίτης»: Το πιο γρήγορο πουλί στον κόσμο και η άγρια, αδάμαστη ομορφιά του

Ηχητικά Άρθρα / Πετρίτης: Το πιο γρήγορο πουλί στον κόσμο και η άγρια, αδάμαστη ομορφιά του

Ο Τζoν Άλεκ Μπέικερ αφιέρωσε δέκα χρόνια από τη ζωή του στην παρατήρηση ενός πετρίτη και έγραψε ένα από τα πιο ιδιαίτερα βιβλία της αγγλικής λογοτεχνίας – μια από τις σημαντικότερες καταγραφές της άγριας ζωής που κινδυνεύει να χαθεί για πάντα. Κυκλοφόρησε το 1967 αλλά μόλις τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι κριτικοί και το κοινό το ανακάλυψαν ξανά.
M. HULOT
Μπενχαμίν Λαμπατούτ: «Ας μην αφήνουμε τον Θεό στους πιστούς» 

Βιβλίο / Μπενχαμίν Λαμπατούτ: «Αν αξίζει ένα πράγμα στη ζωή, αυτό είναι η ομορφιά»

Εν όψει της εμφάνισής του στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στις 21 Μαΐου, ο Λατινοαμερικανός συγγραφέας-φαινόμενο Μπενχαμίν Λαμπατούτ μιλά στη LiFO για τον ρόλο της τρέλας στη συγγραφή, τη σχέση επιστήμης και λογοτεχνίας και το μεγαλείο της ήττας – και δηλώνει ακόμα φανατικός κηπουρός και εραστής της φύσης.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Το πίσω ράφι/ Άντονι Μπέρτζες: «Έρνεστ Χέμινγουεϊ»

Το Πίσω Ράφι / Ο Χέμινγουεϊ ήταν ένας φωνακλάς νταής αλλά κι ένας σπουδαίος συγγραφέας του 20ού αιώνα

Η βιογραφία «Έρνεστ Χέμινγουεϊ - Μια ζωή σαν μυθοπλασία» του Βρετανού συγγραφέα Άντονι Μπέρτζες αποτυπώνει όχι μόνο την έντονη και περιπετειώδη ζωή του κορυφαίου Αμερικανού ομοτέχνου του αλλά και όλο το εύρος της αντιφατικής προσωπικότητάς του.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
21η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Βιβλίο / 21η ΔΕΒΘ: Εξωστρέφεια και καλύτερη οργάνωση αλλά μένουν ακόμα πολλά να γίνουν

Απολογισμός της 21ης ΔΕΒΘ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του νεοσύστατου ΕΛΙΒΙΠ. Σε ποιο βαθμό πέτυχε τους στόχους της και ποια στοιχήματα μένει ακόμα να κερδίσει;
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Η ποίηση όχι μόνο αλλάζει τον κόσμο, τον δημιουργεί» ​​​​​​/Μια νέα ανθολογία ελληνικής queer ποίησης μόλις κυκλοφόρησε στα ισπανικά /11 Έλληνες ποιητές σε μια νέα ισπανική queer ανθολογία /Queer ελληνική ποίηση σε μια νέα δίγλωσση ισπανική ανθολογία

Βιβλίο / Μια Ισπανίδα καθηγήτρια μεταφράζει ελληνική queer ποίηση

Η María López Villalba, καθηγήτρια Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Μάλαγα, μετέφρασε 11 ελληνικά ποιήματα, σε μια πρόσφατη ανθολογία που προσφέρει στο ισπανόφωνο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τη σύγχρονη ελληνική queer –και όχι μόνο– ποίηση.
M. HULOT
«Κανείς δεν μας επέβαλε να έχουμε όλοι μια μονστέρα στο σαλόνι»

Βιντσέντζο Λατρόνικο / «Κανείς δεν μας επέβαλε να έχουμε όλοι μια μονστέρα στο σαλόνι»

Ο Ιταλός συγγραφέας και υποψήφιος για το βραβείο Booker, Βιντσέντζο Λατρόνικο, μιλά στη LIFO για το πολυσυζητημένο βιβλίο του «Τελειότητα», στο οποίο αποτυπώνει την αψεγάδιαστη αλλά ψεύτικη ζωή μιας ολόκληρης γενιάς ψηφιακών νομάδων στην Ευρώπη, καθώς και τη μάταιη αναζήτηση της ευτυχίας στην ψηφιακή εποχή.
M. HULOT
Μεσσαλίνα: Ακόλαστη μέγαιρα ή πολύ έξυπνη για την εποχή της;

Ηχητικά Άρθρα / Μεσσαλίνα: Ακόλαστη μέγαιρα ή πολύ έξυπνη για την εποχή της;

Το όνομά της έχει συνδεθεί με την εικόνα μιας αδίστακτης, σεξουαλικά ακόρεστης και επικίνδυνης γυναίκας. Ένα νέο βιβλίο, όμως, έρχεται να αμφισβητήσει αυτή τη στερεοτυπική αφήγηση και να φωτίσει μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Rene Karabash

Βιβλίο / Rene Karabash: «Θέλω πίσω τη γυναικεία δύναμη που μου στέρησαν οι άνδρες»

Η Βουλγάρα συγγραφέας Rene Karabash μιλά για το μυθιστόρημά της «Ορκισμένη», που τιμήθηκε με το βραβείο Ελίας Κανέτι, και στο οποίο εστιάζει στην ιστορία των «ορκισμένων παρθένων» γυναικών των Βαλκανίων που επέλεξαν να ζήσουν ως άνδρες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ