LIVE!

Κορωνοϊός: Έκλεισε κρεματόριο του Μιλάνου - Λόγω του τεράστιου αριθμού νεκρών

Κορωνοϊός: Έκλεισε κρεματόριο του Μιλάνου - Λόγω του τεράστιου αριθμού νεκρών Facebook Twitter
0

Το μεγαλύτερο κρεματόριο του Μιλάνου έκλεισε σήμερα τις πόρτες του, μην μπορώντας να διαχειριστεί τον τεράστιο αριθμό σορών που μεταφέρονται εκεί για αποτέφρωση, έγινε σήμερα γνωστό από τη δημοτική αρχή της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, η πανδημία του νέου κορονοϊού σκότωσε επιπλέον 760 ανθρώπους τις τελευταίες 24 ώρες στην Ιταλία, εκ των οποίων 366 στη Λομβαρδία, με την περιοχή του Μιλάνου να είναι η πλέον πληγείσα. Από την έναρξη της πανδημίας, το 50% και πλέον των θανάτων στη Ιταλία (7.960 εκ των 13.915) έχει καταγραφεί εκεί.

Το κυριότερο κρεματόριο του Μιλάνου χρειάστηκε να διαχειριστεί «μια συνεχή και προοδευτική αύξηση σορών προς αποτέφρωση», επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με την ίδια, το διάστημα αναμονής ήταν 20 ημέρες. Εάν αυτό το διάστημα συνέχιζε να αυξάνεται, αυτό θα προκαλούσε «προβλήματα υγιεινής και υγείας». Το κρεματόριο δεν θα δέχεται πλέον σορούς για έναν μήνα.

Οι αρχές της πόλης επισημαίνουν ότι 2.155 Μιλανέζοι πέθαναν τον Μάρτιο έναντι 1.224 την ίδια περίοδο το 2019.

«Οι υπηρεσίες μας εκφοράς και καύσης νεκρών και οι εργαζόμενοί μας στα κοιμητήρια εργάζονται ακούραστα, με ανεπτυγμένη αίσθηση των ευθυνών τους» σχολίασε ο Ρομπέρτο Κόκο, αντιδήμαρχος δημόσιων υπηρεσιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
Chet Hanks: «Free me» από την Κολομβία – Μπλόκο επιστροφής λόγω διαβατηρίου

Διεθνή / Ο Chet Hanks και το ελληνικό διαβατήριο που τον κράτησε στη Μεντεγίν

Ο Chet Hanks δήλωσε μέσω Instagram ότι παραμένει στην Κολομβία λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του. Ο 35χρονος ηθοποιός και ράπερ, γιος του Tom Hanks και της Rita Wilson, εξήγησε ότι ταξίδευε με το ελληνικό του διαβατήριο και δεν είχε μαζί του το αμερικανικό, γεγονός που δυσκολεύει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: «Μην εμπλακείτε» - Η Τεχεράνη προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές χώρες

Όλες οι εξελίξεις - Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν - Ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε νέα διαταγή εσπευσμένης απομάκρυνσης των κατοίκων δεκάδων κοινοτήτων στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΒΑΣΗ RAF

Διεθνή / Κύπρος: Από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν τα drones που έπληξαν τη βάση Ακρωτηρίου – Πιθανή εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι κυπριακές αρχές ανέφεραν ότι το πρωί της Δευτέρας αναχαιτίστηκαν ακόμη δύο drones που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των βρετανικών βάσεων
THE LIFO TEAM
ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία αυξάνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο – Στην «πυρηνική ομπρέλα» και η Ελλάδα

Η ένταξη της Ελλάδας στη γαλλική πρωτοβουλία συνδέεται με τη στενή αμυντική συνεργασία Αθήνας και Παρισιού, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί τον Απρίλιο, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα
THE LIFO TEAM