Χαρδαλιάς: Κλείνει για 30 ημέρες το εργοτάξιο της μονάδας 5 της ΔΕΗ λόγω κορωνοϊού

Χαρδαλιάς: Κλείνει για 30 ημέρες το εργοτάξιο της μονάδας 5 της ΔΕΗ λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την αναστολή της λειτουργίας του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα λόγω του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών ανακοινώσεων –που έγινε γνωστό ότι οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέβηκαν σε 43 και τα κρούσματα σε 1.212– ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι καθημερινά αξιολογείται η κατάσταση σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Στο πλαίσιο αυτό, αξιολογώντας ως υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο στη Δυτική Μακεδονία, αναστέλλεται για προληπτικούς λόγους η λειτουργία του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ για 30 ημέρες» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: «Ήδη όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην περιοχή λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους».

22 πρόστιμα για παραβίαση της καραντίνας

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στους ελέγχους που γίνονται για την τήρηση της καραντίνας από αυτούς που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες έγιναν 4.697 έλεγχοι –οι 3.109 από αυτούς στην περιοχή της Αττικής– και 22 άνθρωποι διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιάσει την καραντίνα και τους επιβλήθηκε πρόστιμο. Έως χθες το βράδυ 6.209 ήταν αυτοί που είχαν ελεγχθεί για την τήρηση του κατ' οίκον περιορισμού.

Επιπλέον, υπάρχουν οι 83 που είναι σε καραντίνα σε ξενοδοχείο –22 που βρέθηκαν θετικοί και 61 που επέλεξαν να μείνουν εκεί για να προστατεύσουν τους οικείους τους– όπως και 160 που είναι σε ξενοδοχείο στη Θράκη και περιμένουν τα αποτελέσματα των χθεσινών ελέγχων προκειμένου να αποφασιστεί πού θα ολοκληρώσουν την καραντίνα.

Αυστηρότερα μέτρα αν κάποιοι δεν αντιληφθούν την κρισιμότητα

«Οι ημέρες μεγαλώνουν, ο καιρός βελτιώνεται και η εσωτερική ανάγκη μας να βγούμε έξω αυξάνεται. Αυτό θα είναι το λάθος» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να σταματήσει η εφαρμογή των μέτρων.

«Δεν πρέπει να σταματήσουμε. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Όσο τηρούνται οι κανόνες, δεν χρειάζονται νέα μέτρα. Όσο κάποιοι αρνούνται να αντιληφθούν την κρισιμότητα, η επιλογή θα είναι μονόδρομος: περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα. Θα συμβεί αναγκαστικά, αν δεν αντιληφθούμε ότι έχουμε διανύσει τον δικό μας γολγοθά, αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή» τόνισε ο υφυπουργός.

«Διαφορετικό το φετινό Πάσχα»

Όπως είχε κάνει νωρίτερα και ο Στέλιος Πέτσας, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό.

«Δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε με φίλους, δεν θα πάμε στις εκκλησίες αλλά θα προσευχηθούμε στο σπίτι. Μένουμε σπίτι για να γιορτάσουμε το επόμενο Πάσχα όλοι μαζί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παραχώρηση μονάδας από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ακόμα ότι ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διέθεσε στο υπουργείο Υγείας τη νοσηλευτική μονάδα του στο Περιστέρι, προκειμένου να αποδεσμευτούν κλίνες των νοσοκομείων αναφοράς από περιστατικά μη σχετιζόμενα με τον κορωνοϊό.

«Η μονάδα διαθέτει 60 νοσηλευτικές κλίνες, 6 κλίνες ΜΕΘ και 4 χειρουργικές αίθουσες. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Βασίλη Αποστολόπουλο, και τον ευχαρίστησε» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμα υπενθύμισε ότι σήμερα τα ξημερώματα προσγειώθηκε ειδικό αεροσκάφος της Aegean με μεγάλο φορτίο ιατρικού εξοπλισμού από την Κίνα, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και Ελλήνων εφοπλιστών.

«Αναμένονται τουλάχιστον άλλες τρεις πτήσεις. Θα φτάσουν συνολικά πάνω από 13 εκατομμύρια μάσκες και μέτρα ατομικής προστασίας. Η αγορά και η μεταφορά είναι πολύ δύσκολη διαδικασία. Όλες οι χώρες προσπαθούν να εξασφαλίσουν ιατρικό εξοπλισμό, γίνεται πραγματική μάχη στις αγορές του εξωτερικού» σημείωσε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM