MET GALA 2024

Κεραμέως για Πανελλαδικές: Ακραίο το σενάριο να διεξαχθούν Σεπτέμβριο

Κεραμέως για Πανελλαδικές: Ακραίο το σενάριο να διεξαχθούν Σεπτέμβριο Facebook Twitter
0

Για ακραίο σενάριο το οποίο η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στη διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων τον Σεπτέμβριο.

Όπως τόνισε η κα. Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες, σημειώνοντας πως το υπουργείο αναμένετι τις οδηγίες των ειδικών: «Περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών. Οι λύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι παράταση σχολικού έτους και μείωση της ύλης».

Η ίδια διευκρίνισε πως επιδίωξη του υπουργείου είναι η αποφυγή διεξαγωγής των εξετάσεων εντός Σεπτέμβρη, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα γίνει μόνον σε περίπτωση που οι ειδικοί πουν πως οι μαθητές δεν μπορούν να μπουν στην τάξη.

«Έχουμε μεριμνήσει – εάν χρειαστεί – να γίνουν οι πανελλαδικές ακόμη και με λιγότερους υποψηφίους ανά αίθουσα», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές θα κατατίθενται από τις 30 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω email στο συγκεκριμένο διάστημα, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Πολιτική
0

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM