Κεραμέως για Πανελλαδικές: Ακραίο το σενάριο να διεξαχθούν Σεπτέμβριο

Κεραμέως για Πανελλαδικές: Ακραίο το σενάριο να διεξαχθούν Σεπτέμβριο Facebook Twitter
0

Για ακραίο σενάριο το οποίο η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στη διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων τον Σεπτέμβριο.

Όπως τόνισε η κα. Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες, σημειώνοντας πως το υπουργείο αναμένετι τις οδηγίες των ειδικών: «Περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών. Οι λύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι παράταση σχολικού έτους και μείωση της ύλης».

Η ίδια διευκρίνισε πως επιδίωξη του υπουργείου είναι η αποφυγή διεξαγωγής των εξετάσεων εντός Σεπτέμβρη, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα γίνει μόνον σε περίπτωση που οι ειδικοί πουν πως οι μαθητές δεν μπορούν να μπουν στην τάξη.

«Έχουμε μεριμνήσει – εάν χρειαστεί – να γίνουν οι πανελλαδικές ακόμη και με λιγότερους υποψηφίους ανά αίθουσα», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές θα κατατίθενται από τις 30 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω email στο συγκεκριμένο διάστημα, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM