Ο Τραμπ ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής της G7- Θα γίνει τηλεδιάσκεψη

Ο Τραμπ ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής της G7- Θα γίνει τηλεδιάσκεψη Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής της G7 (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η σύνοδος κορυφής των επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών στον κόσμο επρόκειτο να γίνει τον Ιούνιο στο Καμπ Ντέιβιντ. Αντί για αυτό, αποφασίστηκε να γίνει τηλεδιάσκεψη, εξήγησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζαντ Ντίαρ. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου η κάθε χώρα να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των υγειονομικών και οικονομικών προκλήσεων λόγω του κορωνοϊού, εξήγησε ο Λευκός Οίκος.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ακόμη ότι θα γίνουν κι άλλες τηλεδιασκέψεις των ηγετών της G7, τον Απρίλιο και τον Μάιο, προκειμένου να συνεχιστεί ο στενός συντονισμός. Την περασμένη Δευτέρα οι ηγέτες αυτής της ομάδας συζήτησαν για πρώτη φορά έως τώρα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Τραμπ δήλωνε ότι φαίνεται πως θα γίνει η σύνοδος κορυφής στο Καμπ Ντέιβιντ. Αν και στη συνέχεια είπε «Νομίζω, έτσι φαίνεται. Δεν το έχουμε συζητήσει ακόμη». Στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας, οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την πανδημία, για την αντιμετώπιση και των οικονομικών κινδύνων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM