Αποστολάκης για Έβρο: Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες

Αποστολάκης για Έβρο: Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες Facebook Twitter
Ανησυχία Αποστολάκη για την εμπλοκή πολιτών στην κατάσταση στα σύνορα (Πηγή φωτό ΑΠΕ-ΜΠΕ)
0

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα στον Έβρο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, μίλησε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.


Σε ερώτηση για τον κίνδυνο ατυχήματος, όπως κάποιου τραυματισμού, ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε και στην εμπλοκή πολιτών. «Τα σώματα ασφαλείας είναι πολύ προσεκτικά και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι ατύχημα καθώς πρόκειται για συμπλοκές. Η ανησυχία μου είναι η εμπλοκή και υποστήριξη των πολιτών οι οποίοι δεν είναι εκπαιδευμένοι και δεν ακολουθούν κανόνες. Χρειάζεται προσοχή. Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες», δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας στον ΣΚΑΪ.


Αναφορικά με το πόσο μπορεί να αντέξει η Ελλάδα την πίεση στον Έβρο, είπε: «Δεδομένου ότι τα έξοδα είναι πολλά και ότι υπάρχει και ο παράγοντας κόπωση, πρέπει να ζητάμε και τη βοήθεια της ΕΕ που ανταποκρίθηκε τουλάχιστον στις πρώτες υποσχέσεις και μένει να δούμε πότε θα υλοποιηθούν».

«Όποιος δεν ανησυχεί ζει σε άλλη πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Αποστολάκης, συμπληρώνοντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «προσπαθεί να διαχειριστεί το θέμα στη Συρία, χρησιμοποιώντας το προσφυγικό ως εργαλείο πίεσης. Το πού θέλει να το φτάσει είναι ένα ερώτημα». Εκτίμησε ότι η πίεση στον Έβρο δεν πρόκειται να σταματήσει άμεσα και σημείωσε ότι δημιουργείται μια ανησυχία για το τι θα γίνει εάν «σπάσει» ο Έβρος. «Το γεγονός ότι ο Έβρος φυλάσσεται επαρκώς και είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσουν κάποιοι, θα οδηγήσει τη μεγάλη πίεση στα νησιά που εκεί τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα».


Γεραπετρίτης: Ανοιχτό ενδεχόμενο για κέντρα σε ακατοίκητα νησιά


Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, έκανε λόγο για «υβριδική επίθεση που δέχεται η Ελλάδα», η οποία «έχει τα χαρακτηριστικά της άμεσης υποκίνησης από θεσμικό φορέα».


Για το αν υπήρξε υπερβολική βία, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται από καμία απολύτως αξιόπιστη πηγή και τόνισε πως οι ελληνικές δυνάμεις κινούνται απολύτως στο πλαίσιο που προσδιορίζεται από τις θεμιτές πηγές άμυνας.


Ο υπουργός Επικρατείας δεν απέκλεισε τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά. «Εννοείται πως θα προχωρήσει η κατασκευής των κλειστών κέντρων στα νησιά, οι αντιδράσεις έχουν πλέον καμφθεί», είπε αρχικά και απαντώντας σε σχετική ερώτηση συμπλήρωσε:

«Όλες οι προτάσεις είναι ανοιχτές ακόμα και αυτές για τα ξερονήσια αλλά ότι γίνει θα πρέπει να γίνει με βάση τους διεθνείς κανόνες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που θα σέβονται πρόσφυγες και μετανάστες».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM